Куклен театър- Благоевград участва в Международния фестивал „Вълшебната завеса” в Търговище

куклен театър

Куклен театър – Благоевград ще участва за втори път в Международния фестивал „Вълшебната завеса” в Търговище. Дебютът на трупата на сцената в Търговище е преди 8 години. „С участието си в престижния фестивал Куклен театър- Благоевград показва един възход”, категорична бе директорката на театъра Мария Райнова.

„Тебеширена приказка” е заглавието, което ще представи благоевградският състав пред зрителите в Търговище. Режисьор на пиесата е носителката на престижната награда „Икар” Магдалена Митева. Артистите Елеонора Кулинска, Анна Секулова и Атанас Филипов ще разкажат една приказна история за оживелите рисунки на асфалт. Тези рисунки носят живот, заряд, мъдрост и показват детското въображение и душевност в един наивен, но и сериозен аспект.

До 10 май на сцената на Драматичен театър –Търговище ще се изиграят повече от 15 постановки със състезателен характер. Всяка от тях е избирана от големия театрален критик Гергана Пирозова. „За мен е чест, че от толкова много постановки тя е избрала именно „Тебеширена приказва” да бъде сред претендентите за голямата награда във фестивала. Самият факт, че имаме възможност да представим постановката във фестивала е победа за нас”, каза Мария Райнова.

„Тебеширена приказка” ще се играе пред търговищката публика днес от 16.30 часа. Благоевград подкрепя и пожелава успех на Куклен театър –Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене