Патладжаново предястие с домати и синьо сирене

Продукти:

  • 2 патладжана
  • 2 домата
  • 100 г синьо сирене
  • 1 ч.л. масло
  • сол

Рецепта:

Патладжаните (2 бр) се измиват, нарязват се на филийки, посоляват се и се оставят за 30 минути да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Подреждат се в намаслена тавичка и върху тях се поставят резени домати (2 бр). Изпичат се на фурна при температура около 180 градуса до пълното омекване на патладжаните. Накрая се поръсват с парченца синьо сирене (100 г) и се връщат в горещата фурна за още няколко минути, докато сиренето се разтопи. Сервират се топли, украсени с връхчета свеж босилек.

Време за приготвяне:

60 мин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене