Кюстендилският парапланерист Васил Борисов кацна в македонския град Делчево

парапланерист

Кюстендилският парапланерист Васил Борисов кацна в македонския град Делчево заради силен вятър. Любителят на екстремния спорт от кюстендилския клуб „Руен“ се оказал с 25-килограмова раница на гърба, телефон с изтощена батерия и лична карта в съседката ни. Случката се разиграла в един от поредицата почивни дни около 6 май. Според разказите на приятели и колеги – парапланеристи от Кюстендил, Васил излетял от поляна на връх Иглика, в Осоговската планина малко след 16.00 часа заедно с приятеля си Стамен Станимиров – Стамбата.

Двамата се реели известно време в небето над Кюстендил, след което по-младия и нетърпелив Васил решил да огледа отвисоко и Благоевград, но вместо там се озовал в една нива на 100 метра от македонския град Делчево, пише Преса.

„Батерията на телефона ми беше паднала, заради това нарамих парашута на гръб и тръгнах да търся пътя за България“, споделя парапланеристът. В най-близкото кафене в Делчево група мъже приютила кюстендилеца, дали му зарядно за телефона, за да се обади на близките си, да го чакат от другата страна на границата, до Благоевград, почерпили го бира, даже го нахранили, и едва след това извикали гранична полиция, разказва Васил Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене