В затвора в Бобов дол се върти търговия като в МОЛ

В затвора в Бобов дол се върти търговия като в МОЛ. Това става ясно от дело, водено в Районен съд – Дупница между двама затворници за телевизор, плащан с цигари и пари кеш.

Ресим Шаламанов, който изтърпява наказание в Централния затвор в София, е завел дело срещу свой втори братовчед, с когото били заедно в затвора в Бобов дол, и го обвинява в измама. Докато били в една килия в Бобовдолския затвор, Тефик Каравелиев и братовчед му Ресим Шаламанов ползвали телевизора, който бил собственост на Тефик, като се споразумели след излизането на Тефик от затвора да остане за Ресим, който щял да го плати на братовчеда.

Няколко дни преди излизането си от затвора Тефик поискал от братовчед си да изпрати запис на майка му Виолина Кирилова в гр. Петрич – като част от парите за телевизора, който спазарили за общо 500 лв. Шаламанов изплатил с цигари част от сумата – 135 лв. Останалата част изплатил с няколко записа по 50 лв. на майката на Тефик.

След като излезе на свобода, Тефик трябвало да върне телевизора в затвора, за да бъде заведен като вещ на Ресим, според правилата в зандана. Тефик обаче не спазил уговорката, а през това време братовчед му бил преместен в Централния затвор в София.

По делото между двамага братовчеди са разпитвани и други затворници, но показанията им се разминават и съдия Светлана Пейчева е счела, че няма неоспорими доказателства, че Тефик е имал намерение още при сключване на сделката да не предостави телевизора на братовчед си.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене