АЛЕКСАНДЪР МАЦУРЕВ ПРЕД ТОП ПРЕСА: Никога България не е била с толкова висок международен авторитет!

Нека се възползваме като нация и да продължим да надграждаме в спокойна политическа обстановка. Това сега е от първостепенно значение.

Александър Мацурев е роден на 19 май 1983 година. Завършва Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, стопанско управление и икономист по професия. В периода 2011-2017 г. е заместник-кмет на община Банско. На 19 февруари 2018 г. народният представител от 44-то Народно събрание стана баща на момиченце. Топ Преса бе първата медия, която поздрави г-н Мацурев. Ето какво сподели той: „ Днес, животът ни придоби по-дълбок смисъл, защото в него посрещнахме нашата прекрасна принцеса Мила! Добре си дошла на белия свят, съкровище! Бъди ни много здрава, щастлива и безгрижна, орисана с късмет и добродетели! Ние -мама и тате ще те обичаме силно и безрезервно!“

Топ Преса обяви, че предстои среща между Александър Мацурев и Методи Байрактарски и ви подканихме вие да зададете вашите въпроси. Ние подбрахме няколко от тях, които Байрактарски зададе на Мацурев.

Здравейте г-н Мацурев, за мен е чест, че отделихте от времето си за това интервю. И като начало искам да ви поздравя и да пожелая много здраве на малката Мила.

– Благодаря!

Как се чувствате, вече баща?

– Чувствам се отлично! Вълнението от раждането на дъщеря ми все още не е отминало.

Какво се промени в ежедневието ви?

– Изумително е как едно толкова малко същество става център на живота ти. Непрестанно мисля за нея, когато съм в София, а когато съм у дома, при жена ми и Мила, разреждам ангажиментите си в събота и неделя, за да бъда повече време с тях.

Мнението ви за проблемът с Банско и втория ски-лифт?
– Още по време на предизборната си кампания, аз поех твърд агажимент пред моите съграждани, че ще работя за Втори кабинков лифт в Ски зона Банско.Намирам,че протестите срещу промяната на Плана за управление на Национален парк Пирин са напълно неоснователни и преследват политически цели. Не по-малко неприятен е фактът, че въпреки всички разумни доводи, въпреки опровергаването на откровените лъжи,които се тиражират, има сили, които открито водят война срещу моя град, срещу развитието му и срещу неговите граждани. Извън здравия разум е и бламирането на всеки по-голям инфраструктурен проект на теритоторията на Областта.

Имаме въпроси от читатели на Топ Преса, които ще ви задам…
Промени ли ви властта?

– Който твърди, че не променя, не е достатъчно откровен. Да, променя! Повече отговорност, повече необходими знания, повече анализ и търсене на решения, които засягат големи групи от обществото и то за години напред. Законодателната работа изисква по-всеобхватен поглед. Това те кара да съзряваш и да си даваш сметка за много неща!

Промени ли се отношението на близки и роднини след като станахте депутат?

– Не съм забелязал! По-скоро, все повече хора се обръщат към мен с проблемите си.

Какви са проблемите на хората, които споделят с вас по време на срещите?

– Постоянните ми приемни са място, където се налага да помагаш дори в личен план.  Иначе  проблеми винаги има и аз се стремя да бъда полезен, доколкото ми позволяват правомощията.

Със сегашните съвременни хотели, Банско не загуби ли своя чар ?

– Презастрояването на Банско е факт.  Бедите, които са нанесени преди години са видими…Но с Новия устройствен план, ще бъдат преодоляни редица от тях. Проблемът, обаче, който ще остане, това са недостроените сгради. Тук е необходимо законодателно решение и то трябва да бъде намерено.

Защо в Майрхофен, Австрия при 134 километра писти има 53 лифта, а в Банско при 75 километра писти имаме само един основен ?

– Майрхофен е удачен пример, но не и единствен! България сериозно изостава със спортната инфраструктура в зимните курорти и нашите съседи ще ни изпреварят като туристически ски дестинации. България е прекрасно място за зимни спортове, които са изключително удачен начин за възпитание в любов към спорта от най-малка детска възраст. През ски школите в Банско, например, преминават на обучение всяка година над 500 деца от училищата и то напълно безплатно. И когато псевдоеколозите воюват срещу моя град, те на практика водят война и срещу тези деца, а това е цинично! За каква екология можем да говорим?!

Как намирате ситуацията в управляващото мнозинство?

– В режим на диалог се преодоляват всички проблеми. Мнозинството е стабилно, за съжаление на нашите опоненти.

Какво бихте казали за финал?

– Постигнати са изключителни успехи в национален мащаб! Никога България не е била и с толкова висок международен авторитет! Нека се възползваме като нация и да продължим да надграждаме в спокойна политическа обстановка. Това сега е от първостепенно значение

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене