Байрактарски от Топ Преса: Я да видим кои ще са първите 13 от благоевградските общинари, които ще го направят?

Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на медийна група Топ Преса изригна във фейсбук. Той публикува в личният си профил статия от сайта ДЕЙЛИ ПРЕС:

Общинари „замразиха“ заплатите си, за да има безплатна детска градина

Такси за детски градини няма да се плащат в община Сямдово от 1 март, е решил Общинският съвет. Предложението е дошло от кмета на общината Иванка Петрова и е прието единодушно от 13-те съветника. Безплатното посещение на забавачка важи за малчуганите до 6 г. възраст и е в сила от 1 март тази година.
Премахването на таксата за детските градини става възможно, след като общинските съветници са одобрили предложението на кметицата да не си вдигат заплатите. Сумата от икономиите е около 25 хил.лв. годишно е ще отиде за издръжка на малчуганите в детските градини.
В община Смядово забавачка посещават 130 деца.
Смядово е втората община в област Шумен, която премахна таксите за детските градини. От 2016 г. безплатни са детските градини в община Никола Козлево през 2016 г.

Байрактарски пише под линка: „Я бе да ви видим сладури, бизнесмени, хотелиери, строителни предприемачи, съветници от ОБС-Благоевград… Колко от вас ще се откажат от заплатите си за благото на децата на Благоевград? То и бездруго на повечето от вас постовете са заради страничните облаги от местната власт…
Та приемете предизвикателството… Направете нещо добро, нека ви запомнят с нещо хубаво!!!!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене