Младежи и девойки от Гоце Делчев възстановиха младежката организация на ВМРО навръх рождения ден на Тодор Александров

Повече от десетина младежи и девойки от Гоце Делчев ден след Националния празник – 3. март, и на връх рождения ден на именития революционер – Тодор Александров, 4. март, целунаха библията, кръста и пистолета и положиха клетва по повод новоучредяването на Младежката организация на ВМРО.

Младите войводи положиха клетва на специална церемония в Гоце Делчев, повтаряйки горещите клетвени слова след евродепутата Ангел Джамбазки, който бе сред специалните гости на трогателната церемония.

Събитието на ВМРО в Гоце Делчев бе уважено и подкрепено от ръководството на червено–черните в града с председател д-р Иван Канелов, председателя на женското дружество – Снежана Стоева, депутата Атанас Стоянов, зам. – областния управител Иван Стоянов, представители на младежките организации в Благоевград и Сандански, както и лидери и членове на ВМРО от съседните общини – Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

За председател на възстановената младежка организация бе избран 26-годишният Борислав Ламбов, а за членове на ръководството според регламента, новоизбраният председател посочи своите съратници, Костадин Симитчиев, Лора Пейчева, Кирил Дамянов и Ивана Жилева.

Евродепутатът Ангел Джамбазки и депутатът Атанас Стоянов поздравиха младежите и им пожелаха здраве, сили и упорство в делата и предстоящите им инициативи.

„След 30 години на национален нихилизъм много хора се определят вече за родолюбци и патриоти. Младежките организации в страната растат имаме много силни организации от млади хора в Сандански, Петрич, Благоевград и другаде, чиято дейност не се състои толкова в политически изяви, а в мероприятия за запазване на националната ни идентичност.

Пожелаваме ви като един отбор с бързи стъпки да се устремим към идейно възраждане на нацията и с ваша помощ да извадим младите хора от летаргията, защото страната ни се намира в небивала духовна криза. Да го направим не заради ВМРО, не заради каузата на ВМРО, а заради тази клетва, в която са се клели и умирали нашите предци“, призова депутатът Атанас Стоянов.

Учредителното събрание на младежката организация на ВМРО завърши със скромен коктейл.

Изненадата, която поднесоха на младите войводи, депутатът Атанас Стоянов, семейството на председателката на ВМРО – Жени, Снежана Стоева, и лидерът – д-р Иван Канелов, бе специалното присъствие на невероятния изпълнител на македонски песни Володя Стоянов, който поздрави с прекрасни изпълнения новоучредената младежка организация и всички гости.

Известният в Пиринско изпълнител, който е познат в региона повече като Войводата, между изпълненията си изнесе на младата смяна патриоти и първата лекция по родолюбие.

Володя Стоянов се смята за кръстника на мдежката организация в Гоце Делчев тъй като преди няколко месеца при негово участие в местно заведение в компанията на женската организация, той запалил фитила за прекрасната идея, която по чиста случайност на съдбата отреди учредителното събрание на ВМРО-Младежи, да се състои точно на рождения ден на големия революционер Тодор Александров.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене