Благоевград през погледа на младия фотограф

благоевград

Талантливи млади фотографи ще имат възможност да покажат красотата на Благоевград през обектива на своя фотоапарат през следващия месец. Започна и подаването на снимки в конкурса със заглавие „Благоевград през погледа на младия фотограф”. До 20 юни професионалисти и любители ще могат да изпращат снимки в три категории на адрес: fotokonkursblagoevgrad@gmail.com. Ученици и студенти ще се конкурират за красивите гледки, които Благоеевград разкрива в категорията „Пейзаж”. В категориите „Портрет” и „Репортаж” художниците ще показват умения и въображение. Участниците ще могат да използват необичайни гледни точки, светлина и комбинации от елементи, за да покажат това, което ги е впечатлило като млади хора.

Целта на конкурса е да се покаже красотата на Благоевград и неговите жители. На 22 юни ще бъдат селектирани най-интересните снимки и ще бъдат подредени в обща изложба. Официалното награждаване на победителите ще се състои на 25 юни. Постъпилите снимки ще бъдат селектирани от жури в състав: председал – проф. Павел Милков, преподавател по композиция и фотография в ЮЗУ “Н.Рилски”, и членове: доц. д-р Валентин Китанов – преподавател по история в ЮЗУ, гл. ас. Крум Иванов – преподавател филмово и телевизионно операторство в ЮЗУ, Венцеслав Гълъбов – фотограф, председател на СБФ – Благоевград, Юлиян Механджийски – фотограф , зам. председател на СБФ – Благоевград, Магдалена Уанли – фотограф-художник, Васил Пипев – фотограф, рекламна агенция “Имфакт”, и Красимир Матаров – фотограф.

Ще бъдат връчени три награди за първо, второ и трето място, плакети и награди за „Най-малък участник”, „Цялостно участие в конкурса” и „Най-харесвана снимка във фейсбук”, където също ще бъдат публикувани фотосите в специално създадена страницa.

Регламентът за участие в конкурса не допуска участието на снимки, които не са декларирани, че са авторски. Към снимката трябва да има кратко описание къде точно е заснета. За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 6 мегапиксела. Победителите и участниците във финалната селекция са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30см ,тоест във формат JPEG с минимални размери 6 мегапиксела, или приблизително 2000 на 3000 пиксела.

Един участник не може да вземе повече от една награда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене