Евродепутати откриха изложба в Брюксел за 3-ти март

Евродепутати и наши сънародници от Сдружение „Глас“ в Босилеград откриха изложба в Европейския парламент в Брюксел. Тя е посветена на Международния детски великденски фестивал, който вече 25 години събира деца от различни балкански страни от Западните покрайнини. Събитието се организира от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП – Асим Адемов и Андрей Ковачев, а поводът бе предстоящият национален празник на България.

Изложбата е с фотографии на деца от Босилеград и е под заглавие “Босилеград преди и сега“ – Босилеград 2018“.

„Знаем, че един от основните приоритети на председателството е интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Ние, евродепутатите, полагаме усилия това да се случи – всички от Балканите да живеем в едно общо и свободно общество“, заяви Асим Адемов. Той благодари на хората от Босилеград, че през всичките тези години не са забравили България и винаги я носят в сърцето си.

„Не забравихте обичаите, традициите, за което сме ви благодарни и признателни. Още по-хубаво е, че свързваме тази изложба с предстоящия празник на България – 3-ти март. Много е важно и символично, че точно тук, в сърцето на Европа, отпразнуваме 140 години от освобождението на България и възраждането на българската държавност“, каза още Адемов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене