37 бежанци заловени в румънски тир на ГКПП-Кулата, сред тях има и малки деца

Венко Стефанов

37 бежанци ,са заловени в румънски тир на граничния пункт Кулата вчера.Все още се установява от коя държава са ,каза шефът на граничното подразделение Петрич ,Иво Стоянов ,на път за Кулата по телефона.

Знае се ,че бежанците са били скрити в тайник в камион на румънска фирма ,която е превозвала стока от Атина за столицата на Румъния – Букурещ.Те са открити от екипа на гранична полиция чрез уред ,предназначен за целта. “Това знам ,това казвам!Подробностите ще науча след като ида на място“,поясни граничният шеф.

Негови служители поясниха ,че сред задържаните бежанци има и такива с болни деца. Имигрантите са настанени в „изолатор“ на поделението ,което е подразделение на шапката в Смолян.

На всички болни деца, които са със здравословен проблем е оказано медицинско обслужване. Няма тежко пострадали. Всичките 37 души от групата са в предварителния арест на ГПУ-Петрич, потвърдиха и от Районна прокуратура Петрич.

Вчера дежурен прокурор бе Георги Иванов. Румънският тир е спрян за протоколна проверка, на ГКПП-Кулата, малко след 11 часа на обяд. Граничните полицаи се натъкнали на „извънредния„ товар от 37 бежанци, след като уредът за топлинна промяна на съдържанието на вътрешността му е отчел наличие на хора.

При разпитите на първа ниво, те не са оказали никаква съпротива, напротив, били са неадекватни и премръзнали от студ. Дори не са могли да отговарят на въпросите на разпитващите ги, от къде са. В момента се правят справки за лицата, задържани на границата, поясниха от управлението на гранични полиция в Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене