Бизнес крах?! Фалитът тропа на вратата на бизнесменът от Ново Ляски – Ангел Шербетов?

Колосът на местният строителен бизнес в регионите на община Гоце Делчев и община Хаджидимово, Ангел Шербетов, известен в региона като Малкия Мук, е на път да рухне като своят колета от о. Родос преди векове. Анализ и проучване на бизнеса в областта от експерти на Топ Преса показва, че фирмата на родения в село Ново Ляски бизнесмен –  „Шербетомв – М“ ООД е изправена пред искински финансов колапс. 

Към днешна дата повечето работещи при Малкия Мук са освободени, работи само приватизирания съмнително преди години от него и ортакът му Георги Милчев, заводски бетонов възел, намиращ се по прекия път за село Мосомище след „Пиринпласт“. Слуховете носят, че един от последните обекти, които Шербетов взел „под масата“ го довел до това положение. Става въпрос за ремонт на  сграда в регионална иниституция, от който той трябвало да върне под масата 40 000 лева „комисионна“ за услугата на местен политик. Дали е вярно това – Шербетов мълчи? Крие се по телефона. От този факт и от не добре направената сметка ляскалията, реализирал сериозни загуби и строителния му бизнес тръгнал надолу. Според други обаче липсата на обекти и пари при Шербетов се крие и в друга схема – бивш депутат, който вече не е депутат. Публична тайна беше фактът, че в град Гоце Делчев в сградата на Шербетов срещу Младежкия дом, живееше местен депутат без да плаща, а според други дори апартаментът там му бил подарен от собственика за да се радва на политически комфорт и протекции. След като този депутат обаче не е във властта, бизнесът на Шербетов се сринал и той сега разчита на новата си дейност – хотелиерството.

Да, факт е, че хотелите и заведенията на бившата гребна база в гърменското село Огняново, са собственост на друга фирма на Шербетов ,която днес го храни. Но сянката на влиятелни хора и политици също, тегне и на този му бизнес. Преди време се говореше, че зад този му проект пък стои бивш фактор в БСП и настоящ политически труп от село Илинден, което прави ляскалията пишман бизнесмен. Инвестицията в луксозната сграда срещу Младежкия дом в град Гоце Делчев, също е един от спряганите фактори за сриването на Шербетов. Преди време той  придоби парцела за строежа за колосални пари от община Гоце Делчев, построи мини МОЛ който обаче се оказа пълен провел като инвестиция. Много апартаменти стоят непродадени, а помещения не взети под наем, най – голямата сделка която реализирал е била преди година от  бизнесмен който купил за дъщеря си мезонет за 180 000 лева.  Тази сума обаче не била достатъчна за възстановяване на загубите от инвестицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене