Делят ни на русофили и русофоби, а трябва да сме българофили

бареков

Българското правителство няма позиция по кризата в Украйна. Това каза по време на дебат в „Дневен ред“ по ТВ7 зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Ангел Джамбазки. Той добави, че партията, която държи управленския мандат – БСП, е в шизофренична ситуация – от една страна се опитва да запази симпатизантите си, голяма част от които са обзети от русофилски чувства, от друга страна социалистите се опитват да защитят европейското ни членство. В Украйна става въпрос за геополитическа битка между САЩ и Русия. САЩ се опитват да докарат войските си до границата с Русия, тя се опитва да се противопостави, смята воеводата.
Джамбазки бе категоричен, че липсва и обща българска позиция в
парламента. Всяка от партиите в Народното събрание нагнетява лична омраза между хората и за пореден път разделя българското общество на русофили и русофоби, без да съзнава, че трябва да сме на първо място българофили.

Кандидатът за евродепутат защити жителите на село Розово, които бяха заклеймени като ксенофоби, заради несъгласието си при тях да живеят 17 бежанци. Първо правителството трябва да разбере защо протестират. Най-напред, защото живеят много бедно, после – защото не знаят какви хора идват при тях, а в същото време администрацията им стоварва проблем за пореден път, коментира националистът. Не може да издържаме населението на Африка, изказа той несъгласието си с политиката ни по бежанския проблем, тъй като допуснахме у нас да влязат не толкова сирийски бежанци, а граждани на други страни, където няма война.
Трите основни грешки във външната политика на България до момента са това, че се допусна да бъдат затворени първите два реактора на АЕЦ „Козлодуй“, че нямаше грижа на държавата за правата на сънародниците ни в съседните ни страни, както и липсата на защита на селскостопанската ни политика в рамките на ЕС.
В реплика към Реформаторския блок воеводата директно обвини Меглена Кунева за лишаването на страната ни от блокове на АЕЦ в полза на интереси на други европейски държави. Тя проспа затварянето на двата реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Това беше равносилно на национално предателство в полза на зелената енергия и на чужди интереси, като например, френското ядрено лоби, посочи той. По отношение на българските общности в съседните ни държави зам.-председателят на ВМРО изтъкна, че липсата на държавна политика за българите в Западните покрайнини, в Македония и в Бесарабия е причината воеводите да са в коалицията с ББЦ.
По думите му, управляващите досега трябваше да тропнат по масата и да поставят условие на западните ни съседи, че ще кажем „да“ на
европейското им членство и преговорите им за ЕС, само ако спазват
правата на българското малцинство на тяхна територия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене