Трето основно училище „Братя Миладинови” участва в състезанието Spelling Bee 2018

Трето основно училище „Братя Миладинови” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Елена Къндева се класира на първо място, а Дария Воденова – второ място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.2018 г. в Трето основно училище „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев, Благоевград.  И двете ученички, имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр. Благоевград.  Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезават в 311 училища в страната  в периода 24 февруари  – 2 март 2018 г. Участниците се подготвят по предварително изготвен списък от 500 думи.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене