Лъчезара от Благоевград мечтае да спечели MasterChef. Призна: Сервитьорка съм от 13-годишна, нямах детство

23-годишната Лъчезара Янева от Благоевград впечатли с кулинарни умения в новия сезон на предавенто MasterChefBG. Младата жена изкуси журито със свинско бонфиле със спанак и горски гъби, пармезанова кошничка, чипс с прошуто и картофено пюре. Пред оценяващите я Лъчезара разказа трогателната история на своето детство, уточнявайки, че работи от 13-годишна.

„Да готвя, е единственото, което ми харесва да правя и ме удовлетворява. Сервитьорка съм от 13-годишна. Нямах детство, наложи ми се да работя от малка, нямам баща, мама работеше само, но не ни стигаха парите да си плащаме сметките. Никоя майка не иска детето й да работи от толкова малко, но аз нямах избор”, каза тя.

„Имам нужда от ново начало, за да намеря някъде себе си. Животът ми е бил много труден, но винаги съм се борила сама с всичко. Самото ми идване в предаването е вече ново начало за мен. Аз се преборих, за да стигна до тук”, заключи Лъчезара.
Към момента тя продължава да работи като сервитьорка в пицария в Благоевград. На работното си място обръща внимание на готвенето, а когато опитва да приготви нещо вкъщи, се оказва, че е доста добра. Учи рецепти от книги и интернет, а колегите й я насърчават да се впусне в кулинарното състезание в най-голямата кухня на България.

Лъчезара мечтае един ден да е на мястото на Андре, Петър или Лео! Ако спечели MasterChef, тя иска да стане Chef и да запише името си в историята на кулинарията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене