Международен шофьор от Петрич с потресаващ разказ

Децата и съпругата ми са в шок! Станаха свидетели на побой, който ми нанесоха озверели гранични полицаи на ГКПП Кулата!

Нямах никаква вина, заради безобидна грешка, ме унизиха пред семейството ми, разказва Кирил Манолев

За безобразна злоупотреба с положение и унизителна ситуация, в която е попаднал, ни разказа днес петричанинът Кирил Манолев. В събота сутринта Манолев е преживял кошмар, след сблъсък с гранични полицаи на ГКПП Кулата-Промахон, които го нагрубявали, обиждали и накрая били. За случилото се Кирил Манолев е входирал жалба до Районна прокуратура – Петрич срещу униформените служители.

Кирил е международен шофьор от 15 години. Има собствена фирма, с която извършва превозваческа дейност.

Ето какво каза днес той пред struma.com: „Извършвам превози в чужбина и страната като с това изкарвам прехраната за семейството си. Много добре съм запознат със задълженията ми и начина, по който се преминава през гранично пропусквателен пункт. На 23-ти (петък) вечерта се прибрах от чужбина и оставих товарния автомобил на паркинга на граничния пункт Кулата – Промахон, защото имаше опашка и за да не чакам съпругата ми ме прибра до Петрич. На следващия ден сутринта – 24 февруари (събота) с жена ми и децата, с лекия автомобил отидохме до гранично-пропускателния пункт, за да прибера камиона. Те ме оставиха на паркинга на „Фрийшоп“ и ме чакаха.

Тръгнах да минавам през границата, в дясно на влизане от Гърция за България и вече почти бях стигнал до камиона, когато зад мен чух граничен полицай, който крещеше силно.. Обърнах се и спокойно го попитах полицая защо вика. Той започна да крещи още по-силно, да се държи арогантно и с нецензурни думи да ме нарича какъв ли не. Започна да ме бута и стиска ръката ми. В същото време дойде и негов колега, който „без да пита“ започна да ми нанася удари по слабините и гърба, и започна също да ме псува. Жена ми и децата виждаха гледаха всичко това. Съпругата ми се разтрепери, децата се разплакаха. Прибраха ме в ареста и ми казаха да седя и да чакам. Не разбирах какво съм направил.

Извикаха и началник-смяната като през цялото време ми упражняваха психически и физически тормоз. Потърсиха ми личната карта, но отказах да я дам и им казах, че ще премина контрола при колегите им на другото гише. Съставиха ми акт, за отказ да представя личната си карта. Обясних им защо съм минал така със съвсем нормален тон. Аз не съм тръгнал да се крия. Те много добре ме познават и ми го казаха. Знам, че направих грешка и тръгнах да влизам по неправилния начин. Готов съм да си понеса отговорността за тази грешка, но да си понесат отговорността и граничните полицаи, за това безобразно поведение. Не може да имат подобно отношение към гражданите.

Всяка седмица пътувам и преминавам през тази граница, но такова отношение не съм виждал и то пред децата ми и съпругата.. Всички сме в шок от този кошмар. Изтърпях какви ли не обиди и закани. Видях имената на служителите, единият бе Александър Марков, а другият си скри баджа, но добре видях, че се казва Богданов. Искам да знам защо се държат така с хората? Това, че носят униформи не означава, че трябва да правят каквото си поискат. Искам да им бъде потърсена отговорност.

Искам справедливост. В момента не съм нито психически, нито физически работоспособен. Отказвам курсове, защото не съм в състояние да работя. Търпя загуби въпреки, че моята фирма е малка. Подадох жалба в Районна прокуратура Петрич и се надявам някой да обърне внимание и да да бъдат взети мерки.“ – заяви Кирил Манолев.

Той представи копие от жалбата, с която е тръгнал да търси правата си. Прокуратурата е разпоредила на гранична полиция – Петрич да извърши щателна проверка на случилото се.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене