ВИДЕО: Кандидатите за евродепутати от ПП ГЕРБ Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Банско

_MG_0841

Мария Габриел: Бъдещето ни е в Европа, там, където има перспектива

„Ако сега има схеми за малките земеделски производители, това е благодарение на групата на ЕНП в Европейския парламент“, каза кандидатът за евродепутат в листата на ГЕРБ Мария Габриел по време на посещението си в община Банско и официалното откриване на предизборната кампания.

Мария Габриел посочи, че схемата за плащане на малките земеделски производители, еднократната годишна субсидия от 500 до 1250 евро, е защитена от европейските институции, а правителството има право само да я прилага.

„Ние също с безпокойство следим факта, че освен, че програмата ще започне 2015 г., както е по регламент, но, което беше пропуснато да се каже на хората, е как точно тя ще функционира, следим с безпокойство и с много голямо внимание, защото в следващия програмен период ние, европейските институции, успяхме да заложим достатъчно нови финансови схеми, които да подпомогнат по-голяма справедливост в разпределението на средствата”, посочи кандидатът за евродепутат.

По думите на Мария Габриел много важни са следващите месеци за това какво се случва с програмата за развитие на селските райони, директните плащания, тъй като има доброволни схеми, които не е ясно още как ще се прилагат.

„Давам конкретен пример за Банско. Ние извоювахме да има 5% от националния пакет директни плащания за планински и полупланински райони допълнително финансиране, но тази схема е доброволна, тоест самата страна-членка решава дали да бъде приложена, а тази схема е много важна за България”, обясни Мария Габриел.

Кандидатът за евродепутат коментира и посланието си към българите, попадащи в профила на „негласуващия човек”, които са около 5%.

„Хората, които все още не са решили да гласуват, имат шанс да покажат каква е тяхната визия за собственото им развитие и за развитието на децата им, защото нашето бъдеще е в Европа, там, където има перспектива, там, където има грижа за хората и заедно сме по-силни,” каза Мария Габриел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене