Младите журналисти на НПГ “ Димитър Талев “ посетиха Българското национално радио

По покана на БНР ,ученици от училищния вестник „Светилник“ и ученическия парламент на НПГ „Д. Талев“ заедно с техните преподаватели Александра Аврамова и Василка Кирева направиха съвместна визита в сградата на радиото.

Гостуването започна с посещение в музея на БНР. Там учениците се запознаха с историята на радиото и неговия първи ръководител – писателя Сирак Скитник. Последва обиколка в архивите на радиото, където младите репортери имаха възможност да се докоснат до ленти от 30-те години на XX в. , както и да се насладят на оригинално изпълнение на Beatles , звучащо от магнетофонна лента. Гостите от НПГ се запознаха и обмениха опит и идеи с двама редактори и водещи на БНР – Спас Крайнин и Иван Русанов. Радио – журналистите бяха така добри да запознаят младите таланти с добрите и някои не особено добри страни на журналистиката. Споделиха, че тази професия не е за хора със „сърчица на врабчета“. Трябват смелост, талант и огромно желание за реализация на идеите.

Визитата продължи с разглеждане на помещенията, където се раждат, случват и излъчват радиопредаванията на БНР.
В знак на благодарност за топлото посрещане журналистите на НПГ “ Димитър Талев“ подариха по един брой от своя вестник на любезните домакини. Визитата приключи с обещания за съвместни проекти. Надяваме се, че се ще случат и започваме да работим по тяхната реализация още в следващия брой на училищния вестник „Светилник“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене