Да! Мога да кажа, че аз съм една малтретирана жена!

“Тук, пред вас, сега аз мога да жа: да, аз съм една малтретирана жена – физически и психически. Това ми костваше много. Това беше един от моментите в който реших, че в България няма да мога да се справя. Трябва да замина на далеч“. Това каза Ширин Салимова снощи в Гоце Делчев при представянето на автобиографичният й роман „Шепа живот – зрънце щастие“.

Авторката описва в романа си личните си неволи в емоционалният си живот. Тя смело разказва за всичките си преживени домашни насилия над нея и на нейната леля. С това тя апелира, че когато има насилие, каквото и да е, не трябва да се мълчи. За да се избави от домашния геноцид, Ширин заминава за Испания където в малко селце попада на изключително милосърдно семейство в което усеща истинската човешка любов, което и дава кураж в живота. След седем години живот в Испания, тя взема твърдото решение да опише всичко преживяно в романът си преплетено с народните, консервативни традиции на българските турци от неврокопско от който етнос е и нейният произход.

Авторката благодари на всички които са я подкрепяли в трудните моменти. Ширин трогна до сълзи с благодарствените думи които отправи на испански език към испанското семейство в Испания които са я приели като член от тях, а те бяха в Гоце Делчев специално да я поздравят и да присъстват на представянето на книгата й.

Ширин Селимова е родена през 1962 година в неврокопското село Дъбница. Завършила е ЮЗУ в Благоевград. Работила е като учителка повече от 17 години. 2010 г работи и живее в Испания. В романът си „Шепа живот – зрънце щастие“, 80 % от написаните от нея случаи са действителни, което прави романът изключително интересен. Вече се обсъжда идеята, романът да бъде преведен на испански и издаден в Испания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене