Озверял мъж крещи на жена си: „Кръв ще се лее“, в съда моли за…

Благоевградчанинът Кирил Бракадански, който бе обвинен, че отправил заплахи за убийство към дъщерите си и бившата си съпруга, помоли за служебна защита. Това заяви вчера той на разпоредителното дело в Районен съд, на което трябваше да се обсъди как ще протече наказателният процес срещу него. 52-годишният подсъдим се яви без адвокат, тъй като нямал финансова възможност да си наеме договорен, помоли за служебен защитник. Искането бе уважено от районния съдия Кристина Панкова, която отложи делото за друга дата.

Кирил Бракадански стана клиент на Темида, след като заплаши да убие двете си дъщери Иванка и Величка и тяхната майка Катя Караджова, с която са разведени от 13 години. Тя се принудила да го напусне заради системното физическо и психическо насилие, което упражнявал над нея и децата. Той злоупотребявал с алкохол и ставал агресивен, като се напие.

След развода децата останали при майката, тя ги отгледала в семейното жилище в кв. „Еленово“, което им било предоставено. Впоследствие било заведено дело за делба на апартамента и съдът решил това да стане чрез публична продан. Кирил Бракадански отказал да приеме съдебното решение, станал още по- агресивен и редовно причаквал дъщерите си и бившата си съпруга пред блока или пред магазините, в които пазарували, и крещял, че ако не освободят жилището, „кръв ще се лее“.

Тъй като се страхували за живота си, те се принудили да потърсят закрила и завели дело за домашно насилие, като съдът му забранил 6 месеца да се доближава до тях. Това изобщо не го стреснало обаче, а още повече го озлобило, което принудило Катя Караджова да напусне семейното жилище и се пренесе да живее с децата при родителите си в село Изгрев.

На 15 март 2017 г. Кирил Бракадански отишъл там и започнал да удря по вратата и да крещи обидни думи към бившата си жена и дъщерите: „Мърши, к…, боклуци“. Да защити дъщеря си и внучките си навън излязъл Крум Караджов, на когото бившият му зет казал: „Ти си ми най-лесната мишена – с теб ще се оправя най-лесно“, след което отправил закани към децата и бившата си жена: „Ще ви убия, ще ви запаля, ще взема резачката и ще ви срежа един по един“. Тъй като продължил да се държи агресивно и да отправя заплахи, дъщеря му се обадила на телефон 112 за помощ и като чул, че вика полиция, избягал.

След по-малко от месец се повторила същата ситуация. На 3 април Кирил Бракадански отново отишъл там и пак започнал да сипе същите обиди в присъствието на бившия си тъст. Трите жени се почувствали изключително уплашени и притеснени за живота си и подали жалба в полицията.

В хода на разследването са направени комплексна съдебно-психологична и психиатрична експертиза на Катя Караджова и нейните дъщери, според които и на трите са нанесени психотравми. Покрай разправиите Кирил Бракадански стана медийна звезда, тъй като случаят бе предмет тв предаване.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене