Бербатов и тима му „удариха греда“ в Индия

Отборът на „Керала Бластърс“ не успя да победи гостуващия Ченайин в мач от 17-ия кръг на индийската Суперлига, завършил 0:0

Домакините пропуснаха дузпа в 53-ата минута, след като Пекусон стреля слабо и ударът му беше спасен. Димитър Бербатов игра 63 минути, но не успя да помогне на своя тим. Ако „Керала“ беше спечелил срещата, щеше временно да излезе на четвъртата позиция в класирането. „Бластърс“ имат още един мач до края на редовния сезон, в който ще се надяват на чудо.

Традиционно българинът зае място в средата на терена като организатор на играта. Той често започваше и конструираше нападенията на своя тим. Така в 22-ата минута Бербо подаде към дъгата, последва подаване към Винийт, който шутира мощно от 19 метра и нацели лявата греда на вратаря. В 30-ата Балдвинсон шутира от дъгата, но стражът на гостите улови сигурно. В 32-ата нашият футболист имаше две голови възможности. При първата ударът му беше отклонен в корнер. При центрирането от ъгловия удар Бербо игра с глава, но не насочи точно. В 41-ата и гостите се сдобиха с голов шанс, но ниският изстрел не беше добре насочен. В 45-ата Ченайин изпусна да поведе в резултата след чудесна акция, завършила с двойно подаване и диагонален удар на Джедже Фанай, при който топката премина много близо до гредата, но излезе в аут.

В 52-ата минута нападателят на домакините Балдвинсон навлезе в наказателното поле и беше съборен – дузпа. Пекусон застана зад топката и стреля в десния ъгъл по земя – вратарят плонжира и изби. В 63-ата Дейвид Джейм реши да замени Бербатов. След пропуснатата дузпа домакините свалиха гарда и спряха да си вярват. В 93-ата минута бившият играч на ЦСКА Грегъри Нелсон удари греда за Ченайин.

Керала остава на петата позиция и на точка от четвъртия Джамшедпур, който в неделя играе с водача.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене