Кресна получи противопожарен автомобил дарение от Швейцария

След десетилетия на безплодни очаквания и надежди община Кресна най-сетне получи собствен противопожарен автомобил, който е дарение от Швейцария. Специализираният автомобил бе връчен вчера на кмета на общината – Николай Георгиев, в базата на гражданска защита в с. Локорско.

Освен Кресна, още 38 общини са получили дарения за подпомагане дейността на техните доброволни отряди от Конфедерация Швейцария.

Дарението се състои от оборудване, материали, инструменти и гумирано облекло и представлява съществен принос към усилията на кметовете в България за възстановяване на функциите на доброволците при справяне с пожари и бедствия.

Кметът на община Кресна изпрати до посланика Швейцария у нас Денис Кнобел поздравителна телеграма.

„Изразявам признанието и благодарността на моите съграждани за направеното дарение на дрехи и оборудване за формирания в общината Кресна доброволен отряд от Федералната служба за защита на населението на Швейцария. Приемете нашата най-искрена благодарност за проявената солидарност и нашите пожелания за дългосрочно и ползотворно сътрудничество във всички сфери на стопанския, социалния и културен живот“, се казва в благодарствената телеграма.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене