Страхотно постижение на учениците от ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев

Той дойде от участието във втория си турнир на най- интересното, най-предизвикателното  и  най-трудното състезание за дебат, оригинална оратория, проза, поезия и дуо на английски език – „БЕСТ“

Учениците,  освен че трябва да владеят английския език до съвършенство,  трябва да притежават умения да представят дадена тема убедително и компетентно, да запазят присъствие на духа пред пълна зала с  критична публика, да мислят бързо, да се държат адекватно и с достойнство, да демонстрират зрялост, чувство за хумор и  лекота  при общуването с публиката.

Всичките 21 ученици от осми до дванадесети клас спокойно, смело и с достойнство се изправиха срещу 432 съперници от 25 от най- добри училища в страната в четири от петте категории под одобрителните и окуражаващи погледи на изключително опитните и взискателни съдии.

През двата дни , следвайки зашеметяващия ритъм на участия от различните сесии, нашите талантливи ученици с кураж и с присъствие на духа защитиха  достойнството си и класата на ПМГ.

Ето и резултатите:

Класирани на четвъртфинали: Ерик Биляров, Красимира Кръстилова, Калина Кръстилова, Мартин  Пеев, Теодора Бункова, Мария Янушева, Любка Ангелинина, Георги Папарков.

Класирани за полуфинали: Ерик Биляров, Теодора Бункова, Мария Янушева, Георги Папарков.

Класирани на финали и заели първо място – Георги Папарков и второ място – Ерик Биляров сред 432 ученици от 25 училища.

Най- искрени поздравления за огромния труд, вдъхновение и ентусиазъм на нашите ученици и на техния неповторим ментор – Нейтън Джейкъбсън!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене