ВИДЕО: Обществеността в Гоце Делчев почете 145 години от гибелта на Васил Левски

Под звуците на националния химн и с преклонени глави, започна официалното отдаване на почит към живота и делото на апостола на свободата, Васил Левски в Гоце Делчев. С литературен рецитал, ученици рецитираха стихове от големи български поети и припомниха борбеното дело за свободата на най-светлата личност в българската история.

Да отдадат почит към паметта на идеолога и организатор на българската национална революция, на отбелязването на тъжният юбилей участие взеха и кмета на общината, Владимир Москов, заедно със заместниците си Валери Сарандев и Саид Иброш, народният представител Богдан Боцев и зам. председателят на общинския съвет, Сайди Чолак. В знак на признателност към чутовното дело на Апостола на свободата, венци и цветя пред паметникът на Левски положиха общинска администрация в лицето на кмета на общината, Владимир Москов, неправителствени организации, политически партии, всички учебни заведения в града, както и неорганизирани граждани.

Паметник на Васил Левски в Гоце Делчев е издигнат пред общинския музей през 2004 година по инициатива на Обществен съвет „Васил Левски. Той е дело на неврокопския скулптор Димитър Хаджиангелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене