Кои храни помагат за повишаване на женското либидо

Физическата близост във всяка романтична връзка е много важна. Много жени обаче не изпитват потребност от сексуален контакт или не могат да се наслаждават на секса. Междувременно загубата на сексуално желание може да има отрицателно въздействие върху всякакви взаимоотношения и това е проблем, който трябва да бъде разрешен възможно най-бързо.

ЗАЩО ЛИБИДОТО НАМАЛЯВА?
„Либидото може да се понижи поради различни причини, включително: хормонални, физиологични, ситуативни, а на всичкото отгоре те може и да се смесват. Въпросът е чисто индивидуален.

Препоръчително е да отделите внимание на този проблем, да потърсите компетентни съвети от сексолог, на като начало пробвайте да включите в менюто си продукти, които повишават либидото.

Червено месо
Тестостеронът се счита за мъжки хормон, но също така е важен за сексуалния живот на жената. С намаляването на нивата на тестостерон, намаляват и възбудата, и сексуалният интерес. Много тестостерон се съдържа в червеното месо (говеждо и свинско). Може би това не звучи твърде романтично, но месото, изядено преди среща, ще работи във ваша полза.

Стриди
Стридите винаги са били считани за афродизиак. Стридите имат това свойство поради голямото съдържание на цинк, което е необходимо за производството на тестостерон, за който беше споменато по-рано.

Риба 
Морската риба спомага и за увеличаване на сексуалното привличане. Палтус, сьомга, сардина са особено полезни за поддържане на добро сексуално здраве и сексуално желание. А включването в диетата на треска ще помогне да се засилят усещанията, получени от секса. Този феномен се дължи на факта, че треска съдържа вещества, които стимулират производството на серотонин и естроген – хормони на радост и удоволствие.

Яйца 
Освен фактът, че яйцата са отличен източник на протеин, те също са важни за сексуалната функция. Яйцата са един от най-добрите източници на витамин D. Ниските нива на този витамин намаляват производството на естроген, което води до намаляване на сексуалното желание. Витамин D може да се получи и при контакт с кожата със слънчева светлина.

Подправки
Капсаицинът, съдържащ се в лютите чушки, червения пипер и пикантните подправки има положителен ефект върху либидото. Капсаицинът има невротоксични свойства, увеличава сърдечния си ритъм, стимулира нервната система и производството на ендорфини, което е от съществено значение за секс.

Тиквени семки
Подобно на стридите, тиквеното семе съдържа цинк, което оказва положително влияние върху сексуалното здраве на жените и мъжете. Също така, тиквеното семе е богато на омега-3 мастни киселини, които са важни за сексуалното здраве. Използването на тиквено семе подобрява кръвообращението в гениталната област, което увеличава сексуалното желание.

Банани
Самата формата на банана навява определени асоциации, но освен това меката част на банана съдържа такива биологично активни вещества като допамин и серотонин, които влияят положително на формирането на сексуално желание. По-специално това се отнася за зрелите банани.

/Zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене