Египтяни търсят над 100 работника за завод в Катунци

Напълно завършено е строителството на модерната фабрика за производство на медицински консумативи в санданското село Катунци. Тримата инвеститори са от Египет, строителните работи стартираха през 2014 година. „Заводът е готов, всичко вътре е подредено, машините са готови да заработят. Цялото оборудване е монтирано. В момента се довършва къщата, в която ще живеят представителите на инвеститорите, които ще ръководят дейността на предприятието. До един месец трябва да се направи кастинг за работници и заводът да отвори врати”, заяви кметът на село Катунци – Иван Коричков. Той уточни, че и забавянето на издаването на всички разрешителни и необходими документи отложило откриването на фабриката.

Първоначално ще се наемат около 150 души, а на по-късен етап – до 1-2 години, в завода ще работят поне 300 души. В него ще се правят десетки артикули медицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.

Производственото помещение е на площ от 6 декара. Целият имот е 33,5 декара. Само за строителството тримата египетски съдружници са похарчили 2 милиона евро. Общият размер на инвестицията им е 6-7 милиона евро. Те закупили земята от фармацевтично предприятие.

/www.kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене