Коце Маца не ще да става кмет на Петрич

Коце Маца не ще да става кмет на Петрич: Ситуацията не ми позволява да вляза в града, затова помагам на хората да правят пари

Потъналият от няколко години в неизвестност бивш президент на ФК „Беласица“ в Петрич Костадин Хаджииванов си спретна истинско Фейсбук шоу след поредната публикация в български електронен сайт,
в която той е обявен за „петрички аферист“ и „най-оборотен гангстер на България в последната година и половина, изкарва зашеметяващите 10 милиона долара всеки месец“.

Според публикацията замесеният в черно тото и контрабанда с цигари нашенец, популярен в родния Петрич и извън него с прозвището Коце Маца, се явява глава на престъпна структура в Азия и Европа за уреждане на мачове, отделно от това трупа пари от фабрика за цигари в Гърция, чиито изделия след това се изнасят нелегално навън.

Публикацията се появи на профила на Хаджииванов в социалната мрежа, качена лично от него или от лицето, което е обсебило самоличността му. Първият лайк под нея също е дело на Коце Маца. Коментарите под публикацията са само хвалебствени по отношение на бившия футболен бос, а той отговаря на всеки втори от тях – било с емотикони, било с думи.

Според Anamaria Ilieva в България на Коце Маца могат само да му завиждат. „Господин Хаджиев аз ги познавам много добре Аз и вашето семейство от град Петрич защото вие сте помогнали в най-трудния момент в България когато съм живял на времето в България“, пише с грешки и умиление тази негова фенка, без да става ясно кого точно познава.

„Те не знаят половината от това, което трябва да знаят“, отговаря мъдро и също така неопределено Коце Маца.
Следват твърдения на приятелите му, че той е „Най-големия“, „Тигъра на седемте морета“, „№1“ и т.н., както и офертата на Иван Пецев, звучаща без редакторска и коректорска намеса така: „Коце треба да си доидеш да ти изберем за кмет на ПЕТРИЧ да опраиш градо малко от тия веранлъци нема никаква фаида се прат на тирекати и въздох пот налягане…”
“Сегашната ситуация не ми позволява да вляза в града, затова помагам на хората да правят пари, колкото могат”, отхвърля офертата Хаджииванов. Отказът му получава пълното одобрение на Анамария Илиева, която го съветва: „Коце няма смисъл да се връщаш в България защото ти си знаеш твоя бизнес е по-добър Знаеш че в България само обичат да те плюват да те нападат и така нататък по-добре си остани в Германия”.

Явно Коце Маца е решил да се вслуша в съвета на страстната си обожателка, защото през последните години той е в неизвестност и си идва в Петрич само инцидентно, за да види болния си баща.

Хаджииванов бе арестуван в Гърция преди 10 г. за контрабанден внос на цигари, после в Германия му повдигнаха обвинение за същото, през годините се чу за негов арест и в Сингапур, но в крайна сметка се оказа, че той все пак е успял да излезе на свобода, защото Интерпол отдавна не го издирва.

При това е много вероятно профилът във Фейсбук да е негов, защото чрез социалната мрежа той съвсем открито се занимава със залагания на мачове. Там почти всеки ден се появяват съобщения от рода на „Днес мога да помогна на 3 души!!! с инвестиция от 350 “ ще получите печалба от над 20 000 “ !!! Не се колебайте да се свържете с мен, отговарям на всички въпроси!”.

БОРЯНА ЦОНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене