Бербатов резерва, „Керала Бластърс“ печели в първенството на Индия

Отборът на „Керала Бластърс“ надви като гост Нортийст Юнайтед в двубой от 16-ия кръг на индийската Супер лига

Българският нападател на гостите Димитър Бербатов остана резерва на „Индира Ганди Атлетик Стейдиъм“.

Първото полувреме започна с по-добра игра на „Керала Бластърс“, като гостите уцелиха греда преди бившият съотборник на Бербатов в „Манчестър юнайтед“ Уесли Браун да открие в 28-ата минута с удар глава след изпълнение на ъглов удар.

През втората част треньорът на „Керала Бластърс“ Дейвид Джеймс не направи промени, а домакините се опитаха да упражнят натиск и да върнат попадението. В 68-ата минута Димитър Бербатов се появи в игра за своя отбор. Минути след влизането на Митко домакините бяха близо до гол, но гредата спаси „Керала“ от попадение. В 78-ата минута Бербатов показа отличен поглед върху играта и намери съотборника си Балдвинсон, който успя да се обърне и да стреля, но без резултат.

До края преобладаваха нервите, като дори се стигна до физически сблъсъци, като Бербатов влезе в ролята на дипломат и отиде да успокои треньора на домакините Авраам Грант, който беше изгонен от резервната скамейка. В крайна сметка „Керала“ удържа победата и прибави три точки към актива си и вече има 24 и е само на една от топ 4.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене