Марио Герински: Криско ме дразни с простите си текстове!

Представяме един рапър от гр. Симитли. Марио Герински е един от двамата които се занимават с рап професионално. Реших да му дам думата, пък и да му направим малко PR, защото въпреки многото хейт срещу него, той продължава да твори. А и като един пенсионирал се рапър ми се иска да помагам на младите в бранша.

 Марио, представи се на нашите читатели…

– Аз съм от град Симитли, на 27 години съм и се казвам Марио Герински. Това са ми истинските имена.

А артистичният псевдоним?

– Беше Антракс по-рано, но сега реших да си използвам истинските си имена.

Защо? Повечето рапъри в България искат и собственото им име да се чува… Мишо Шамара, Вальо Кита, Ицо Хазарта. Защо така?

– Незнам. Според мен е някак си детско да използвам псевдоним. А и всеки един може да използва моят псевдоним. Например познавам още 10 изпълнителя използващи псевдонима Антракс. Така със собственото име се запазва автентичността по някакъв начин.

Кажи от кога си започнал да се занимаваш с този стил музика?

– Може би от три години. Отскоро. Незнам дали набирам скорост, но мисля, че ми се получават нещата. Аз нямам музикално образование. Правя си го за кеф, доколкото мога.

Кой те подтикна към това и към първият студиен запис?

– Беше с едно момче, което ми е съседче. С него случайно така докато тренирахме в парка започнахме да си правим free стайлчета. Започнахме да търсим начин да запишем песен. В нас, в тях, с телефони. Качеството на рекордера на телефоните знаеш е лошо. Но въпреки това ги пускахме. Излагахме се пред хората. Но въпреки всичко имахме и харесвания. Въпреки гадното качество ние виждахме, че се харесва това, което правим. В Симитли няма кой да го прави това нещо. Само ние сме си. Възприе се добре и това ни надъха да продължаваме.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене