Мъж влиза в затвора, източи кредитната карта на колега да играе хазарт онлайн

Дупничанин влиза в затвора, след като източи 1031, 49 лева от картата на приятел и похарчи парите за залагания в интернет.

За по-малко от месец хазартният тип използвал кредитната карта на колегата си рекордните 67 пъти за онлайн играта си. Той ползвал картата за времето от 17.11.2015 г. до 31.12.2015 г. в гр. Дупница, въвеждайки кода за оторизация на неприсъствено плащане без съгласието на титуляря й, за да извърши онлайн разплащания в сайта за хазартни игри. Двамата се познавали от години, а  няколко месеца в края на 2015 година по стечение на обстоятелствата във фирмата, в която били ангажирани, често пътували заедно в командировка. Налагало им се дори да спят в една стая. По време на едно от пътуванията, докато колегата му спял, дупничанинът си записал всички данни от картата. Първият трансфер е от 17 ноември същата година, тогава той заредил играта в интернет с реални пари, като използвал данните от кредитната карта на приятеля си.

Интернет играта имала платени опции, чрез използването на които всеки играч прогресирал по-бързо в нея. Така дупничанинът играл до Нова година, използвайки платените опции на играта, като въвеждал номера на чуждата банкова карта. Колегата му при опит да пазарува в магазин в Дупница останал неприятно изненадан, че не може да заплати стоката поради липса на кредитен лимит. В хода на съдебните дирения запаленият играч се признал за виновен, той не използвал ПИН кода на картата, тъй като в този вид залагания било достатъчно само да въведе фабричния код.

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години, което да се изтърпи при първоначален строг режим. За престъплението са предвидени две кумулативни наказания, лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената сума. Съдът обаче отиде на минимума, тъй като хазартният дупничанин призна вината си. Той ще трябва  да заплати в полза на държавата по сметка на ОД на МВР – Кюстендил и сумата от 608, 58 лева, представляваща направени разноски за експертиза на етапа на досъдебното производство. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.

ГЕРГАНА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене