Зимата се завръща! Сняг покрива страната

Днес в почти цялата страна ще вали сняг, само на места в Горнотракийската низина и крайните югоизточни райони все още дъжд, но по-късно и там валежът ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток, който по-късно ще се ориентира от северозапад. В Североизточна България, Предбалкана и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания. Привечер от запад валежите ще отслабват и спират. Максимални температури между 0° и 5°, в София около 1°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца. По-късно през деня ще започне да се повишава.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по билото на Стара планина временно до силен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който по северното крайбрежие ще се примесва със сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток, който по-късно ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 3-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене