Ходжата Айледин Тахиров пред Топ Преса : „Едните гледат сватбата, а други- брадвата.“

211_2011_IMG_2016Поради доказаната си работа и наплива от клиенти, някои от които ползват услугите му за пореден път, Алейдин ще приема отново на 30 април-сряда в Сандански, в Гоце Делчев на 1 и 2 май (сряда и четвъртък) и на 3 и 4 май (събота и неделя) в Благоевград от 9:30 до 20:00 чрез предварително записване на тел. 0878/ 927165 и 0895/071011.

Алейдин Тахиров е роден в с. Бенковски, край Златоград. Живее в гр. Мадан, Смолянска област. На 35г. е и е доказано, че е най-младият ходжа в страната. Българо-мохамеданин е –помак. Завършил е ислямско духовно училище в Русе и Шумен през 1999г. Семеен, с две деца, зет на къща.

Преди да взема интервюто на Алейдин още със сядането му казах, че не вярвам в такива неща и преди да започнем трябва да ме убеди, че наистина има дарба. Той се съгласи без никакви уговорки, единственото от което се интересуваше беше името ми, годините и датата на раждането. Дадох му ги и той започна,а аз не казах нищо през цялото време смаяна от чутото. Оказа се, че той наистина притежава уникална дарба, а не е поредният шарлатанин и ми позна всичко, без да трябва да му казвам нищо за себе си. Благодарих му, интервюто започна, а аз със сигурност ще го препоръчам на мои познати, които се нуждаят от помощ.

  1.  Какво се случи с теб и как разбра, че можеш да помагаш?

През 2002г. припаднах и 5-6 дни бях в кома. На съм ми се яви стар човек с дълга бяла брада. Според мен това е бил Всевишният Аллах или Господ. Проговори ми на български: „Алейдинчо, за в бъдеще ще те надаря с дарба да казваш миналото и бъдещето на хората, да откриваш и разваляш магии, но няма да правиш такива.“ Първо започнах да гледам на семейството ми и на комшиите, след това се разчу по съседните села и градове , а вече гледам и помагам в цяла България и дори в чужбина- Румъния, Кипър, Гърция, Турция…..

  1. На кои здравословни проблеми хората могат да разчитат, че могат да помогнете?

Дори и болести, с които понякога и докторите не могат да се справят.Помагам на хора да се откажат от алкохола, хазарта, наркотиците. При тези случаи дадения човек не трябва да знае. При мен трябва да  дойде негов близък със снимка и дреха. Също лекувам припадъци, епилепсия, уплах, страх, стрес, страхови неврози, заекване, напикаване, проблеми със забременяване. За почти всички болести мога да намеря лек.

  1. Кои са болестите, на които не може да помогнете?

Не мога да помагам само на хора с рак, диабет и тумор. Обичам да си пазя хляба и доверието и за в бъдеще, не съм човек за един ден.

  1. По какъв начин гледаш на даден човек, когато дойде при Вас?

Необходимо ми е първото име на човека, навършени години, дата, месец и година на раждане. Мога да гледам и да развалям магии и на снимка, стига човекът да не е починал – имам доста такива случаи тук, в района ви. Когато дойде човек при мен не го питам какъв му е проблемът, както правят някои мои колежки и колеги по телевизията, а проблем го казвам аз, като започна да ми гледам. Като ти каже човекът какъв му е проблемът, така и баба познава. Казвам, ако има човек здравословни проблеми, магии, проблеми с брак, деца, работа, бизнес. Ако не е семеен, мога да му кажа кога ще се ожени, колко брака и колко деца ще има, как ще живее. Ако има имот за продаване, мога да кажа дали ще го продаде. Едно гледане ми отнема 20-25минути. Това, което казвам го пиша на лист на български и го давам на клиента, защото не всичко се помни. Ако даденият човек има направена магия, мога да кажа кой е направил магията, къде е сложена или хвърлена, за какво е направена и първата буква на човека, дали е мъж или жена, близък роднина, комшия и т.н.

  1. Ти правиш ли магии? И ако ти предложат голяма сума пари няма ли да се съгласиш?

Абсурд. Дори и да ми предложат голяма сума, пак не бих склонил. Моят дядо беше ходжа, както и прадядо ми. Те също са помагали на хората, но никой от тях не е правил магии, защото след време всичко се връща. Който гроб копае другиму, сам пада в него.

  1.  По какъв метод разваляте магиите?

Когато развалям магии или лекувам дадена болест, правя това пред човека, за ада види той с очите си, а не както някои мои колеги постъпват –казват: „Прати ми пари по пощата, а пък аз ще ти изпратя развалената магия в колет обратно…“ Това за мен не е редно и е един вид шарлатанство според нашата религия. Когато развалям магии пък правя защита и давам гаранция, че оттук нататък дадения човек 3 или 7 години магия не може да го хване, дори и да се опитат наново да му направят.

  1. Само обикновени хора ли Ви търсят за помощ?

Радвам се и се гордея, че на мен ми се доверяват хора от полицията, съда, общината, болницата, кметове, секретарки, учители и бизнесмени и т. н. Всеки идва с някакъв проблем, никой не идва от любопитство. Идват кой за здравословен, кой за личен, кой за семеен проблем, кой за децата си и т.н.

  1. Разкажете ми за някои ваши случаи, на които сте погнал?

Не само мога да разкажа, но мога и да докажа. Девизът ми е „ Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен.“ В едно от предишните ми идвания помогнах на младо семейство от квартал Ораново в Симитли, които осем години си нямаха бебе, миналата година в края на юни бяха дошли за помощ тук в Благоевград и след моята на месеца, в края на следващия месец очакват своята първа рожба. Помогнах и на жена на 44г. от Разложкото село Баня, която да се радели с алкохола и поради тази причина си беше развалила семейството и на моменти не беше на себе си. Благодарни са ми и родителите на момче на 25г. от кв. Възраждане в Благоевград, което се раздели с наркотиците и вече е забравило за тях от две години насам. Това е случай от 2011г.

  1. Правят ли се много магии в Югозападна България?

Който не ми вярва мога да докажа, че при едно от предишните ми идвания намерих магия  на момиче на 22г. от Добринище, която беше сложена под външния праг на къщата. Магията беше, където и да започне работа да не й върви и да остава без работа без видима причина и да не може да завърши задочното си образование в Благоевград.От четири месеца тя вече има стабилна работа без да има някакви проблеми, след като й развалих магията ноември месец миналата година.Намерих магия и в Гоцеделчевското село Корница – намираше се в дърварника по дебели трупчета, завита във вестника. На това семейство магията им беше животните им без причина да боледуват и умират и само премеждия и беди да им се случват. В рамките на половин година синът им беше преживял 3-4 премеждия с колата си. Изкарах и магия в Бобошево – 3 яйца със живак, които се намираха в мазето, зад щайгата със зимнината.Магията беше направена от братовчедката на тази жена, в която изобщо не се съмнявала. Магията била един по един тази жена да загуби семейството си. И в рамките на няма и година тази жена се беше простила с двама свои близки.Човек , който е патил от магии вярва, а който не е патил не вярва и се подиграва. Но след дъжд качулка и като се обърне колата – пътища много.

  1. Все пак и вие имате разходи, идвате от далеч. Какви са таксите при вас?

 Аз работя най-евтино в страната спрямо моите колеги  и колежки, които  вече ги даваха в „Господари на ефира“ как се подиграват с хорската мъка и болка и ги изнудват. При тях едно гледане струва от 150 до 200-300 лева, а те за разваляне искат и вземат от хората (като има будали, които да им дават) по 1500, 2300 до 5000лв. Пък и карат хората да ходят по няколко пъти , само и само да могат да смучат от тях. Аз не работя на такива космически суми. Но все пак да не забравяме ,  че идвам от Родопите и имам разходи за пътни, нощувки, храна. При мен цената за едно гледане  в Сандански е 45лв, в Благоевград-44лв.,а в Гоце Делчев е 37лв., а когато лекувам дадена болест или развалям магии се изчислява според данните на човека и спрямо каноните на Корана и в зависимост от проблема или магията – дали са по-стари или са от по-скоро. Но моите цени не са бомбастични като техните. Всеки човек може да ти каже, че имаш магия, но не от всеки човек ще видиш файда.  А пък и в Корана, и в Библията е казано: „ Човек един път се ражда и един път умира.“ Така че аз, когато развалям магия го правя от веднъж, а не карам хората да идват и втори, и трети път.

  1. Какво ще пожелаете на читателите ни на вестник Топ Преса?

 Да са живи и здрави и от късмет да не се отърват! И ако може да спрат да си завиждат един на друг, да не мислят лошото на никого, защото лицемерието, алчността и завистта провалят човека и семейството му.

 Най-младият ходжа моли само за сериозни обаждания, любопитни и невярващи да не го безпокоят, а хора, които наистина имат нужда и вярват, че може да им помогне. Защото Всевишният вижда всичко, забавя. Но никога не забравя и удря там, където най-много да боли този, който се подиграва с тези неща – свещените книги, Коран, Библия. Духовните лица, ходжи и т.н.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене