Джамбазки: В Германия ще се строят 20 нови лифта, но Ска Келер дошла да протестира у нас

Колегата е тежко заблудена. Застрояването на 48% от Пирин не е вярно. Неописуемо е, няма смисъл да се обсъжда. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването „Панорама“ по БНТ по адрес на колежката си от Германия Ска Келер, която пристигна у нас специално, за да се включи в „протеста за Пирин“.

„За 2 години в Германия са построени 14 нови лифта. Техните кабини са като малки автобуси. Предвидени са 20 нови лифта. Аз тук виждам тежко противоречие. Колегата идва да протестира в България, не в Германия“, изтъкна Джамбазки.

По думите му, Келер днес е отишла в Кресненското дефиле в кръчмата да пие кафе, вместо да отиде да разговаря с местните хора какво искат. Джамбазки посочи, че спирането на строителството на магистрали по „екологични“ причини означава нови жертви на пътя. Той даде за пример спирането на магистралата Русе-Велико Търново в последните дни: „Там има ли вековна гора? Не. Какво има сега – щъркелчета още, някакви зелени еуглени?“

„Опазването на българската природа е работа и на българските граждани. Няма нужда някой да идва да ни казва как да си вършим работата“, заяви евродепутатът.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене