Илиан Анастасов в „Зодия Професионалист“

Ice Entertainment представя  „Зодия Професионалист“

Anastasov

Илиан Анастасов: Всеки миг прекаран на корта е ползотворен и изпълнен с приятни изживявания

Ние сме част от тенис индустрията повече от 30 години. В момента работим на три комплекса – от април до октомври на тенис кортовете на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и в с. Покровник, а останалите месеци в залите на Спортен комплекс „Пирин”

Разкажи за себе си от къде си, какво си завършил и най- вече как се захвана с тениса?
– Роден съм в Димитровград през 1978 г. по това време баща ми вече се е занимавал с тенис. Когато навърших 7 години започнах да тренирам и играя. Състезавах се до 18 годишна възраст, след което започнах да работя, като треньор до ден днешен вече 18 г. благодарение на състезателната дейност и завършен курс работя като тенис инструктор категория „C“. Завърших ЮЗУ Българска филология, преди това в 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“.

Какви са твоите успехи като тенисист?
– До 14 годишна възраст съм играл 1/8 финал на държавно лично първенство в Хасково, на същия турнир но на двойки спечелихме медал 3то място това е далечната 1992 година. Участвах 3 поредни години за мъжкия отбор на Благоевград, където се класирахме на 8-мо място от 16 отбора. Няколко участия на студентски първенства, веднъж станахме 3-ти с отбора на ЮЗУ и няколко пъти 4 -ти.

Колко души тренираш в момента?
– В момента са около 270 деца, от които 200 са по програмата на международната тенис федерация „Тенис в Училище“, която провеждаме съвместно 7-мо СОУ от 12 години насам, а граждани различно според сезона.

На кой тенисист се възхищаваш, искал ли си да приличаш на някого?
– Разбира се, като всеки човек си имам кумири. По-рано харесвах много Агаси. Сега от модерната ера с двете ръце съм фен на Федерер и разбира се последните години вече Григор Димитров, както и на повечето българи.

На какво според теб се дължат големите успехи на Григор?
1. Баща му е треньор – значи е скъсван от тренировки;
2. Имал е страхотен талант още от малък и това всички са го виждали;
3. Напуснал е България рано и е отишъл в големите школи по Европа;
4. Труд, труд и пак труд – резултатите са на лице;

А от твоите ученици, кой е най-добрият?
-Това няма как да го определя, най-добрия ученик за мен е този, които тренира редовно, има ясни цели в главата си относно играта тенис и има подкрепа от родителите си. Надявам се, скоро да се появи и наш съгражданин, за който да можем да пишем добри слова. Работихме усилено зимния сезон, турнирите започват скоро. След седмица е първият до 12 г в Пловдив, после 18 г пак Пловдив. От нашия клуб ще вземат участие 7 човека и в двата турнира.

Обичаш ли работата си, можем ли да кажем, че Илиан Анастасов е “Зодия Професионалист”?
Да, за мен е щастие да работя с толкова много хора.Обичам професията си, и всеки миг прекаран на корта е ползотворен и изпълнен с приятни изживявания.

Каза, че тениса в Благоевград го има благодарение на добри хора, кои са те?
– Да, така е. Накрая искам да благодаря на всички, които работят за развитието на тениса в Благоевград. Благодаря на общината за положените грижи зимата тениса да бъде практикуван в спортен комплекс „Пирин“ частност г-н Валери Миков. Не на последно място искам да благодаря на моят баща Калин Анастасов, че е започнал да се занимава с този прекрасен спорт преди повече от 35 години, радвам се, че ние сме част от „прохождането“ и основаването на тениса в Благоевград. Благодаря и на директорката на 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ Лили Стоянова тя е главния виновник програмата „Тенис в училище” да се запази само в Благоевград В други градове не издържа повече от 3-4 години, а ние работим със 7-мо училище от 12 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене