Приятелите на Николай Кимчев за него: Неповторим, незабравим, незаменим!

 Радослав Ревански, кмет на община Белица

Голям родолюбец и професионалист. Реализирахме песента за “Семково” с голямо удовлетворение. Ще направим всичко възможно Семково да стане общинско и едно малко китно зимно курортче. Тогава и той ще е доволен макар и от оня свят. Хубав човек беше. Лека му пръст!

 

Силвия Домозетска, журналист – Радио Благоевград:

С вечната му усмивка и с това, че прощаваше лесно и бързо. Не таеше никога чернилка в душата си, не правеше нищо подмолно, не беше дребнав, той беше титан в мислите си, в актьорската си игра, в начина по който пееше и се раздаваше на публиката. Той беше богата и мъдра душа и човеколюбец. Ще ми липсва неговата усмивка! Но с всички добрини, които е направил, с всички роли, които е изиграл и всички песни, които е изпял, той остава безсмъртен!

 

 

Д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград:

С театъра, дядо Коледа, огъня и словото в защита на изкуството и актьорите, песните за Македония, фестивалите, разговорите на улицата, ролите – това не е ли достатъчно за един живот да остане неповторим, незабравим, незаменим! Достатъчно е!

 

Калоян Ханджийски – Общинският съветник – Благоевград:

Голям човек с голямо сърце, широко скроен с много и истински приятели, творчески великан. Вечно позитивен и ведър. Поклон пред човека и артиста Николай Кимчев.

 

Димитър Димитров – Градевеца:

С всичко, с всяка изпята песен, с всеки изигран образ на театралната сцена, с всяка другарска наздравица! Колето е от една все по-рядко срещана порода мъже. Най-много за него може да говори Жорж Гатев, бяха неразделни!

Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ – Благоевград:

Николай Кимчев е рядка порода. Един от актьорите, съградили темелите на театралното изкуство в Югозападна България, защото той не е актьор само на Благоевград. Той е значим за всяко едно кътче на Югозапада! Не един път съм се шегувал с него, че като отидем да играем някъде и разберат, че театърът е пристигнал, първият въпрос на хората е „А, къде е Кольо Кимчев?”. Винаги се е отнасял с уважение към това, което правим. Умееше да се радва на чуждите успехи, защото сърцето на този човек е ОГРОМНО! Съжалявам, че се разминахме с нашия Големанов, който трябваше да направим. Убеден съм, че сега е на по-добро място – в Театъра на ангелите! Поклон за Николай Кимчев и вечни аплодисменти за големия актьор и човек!

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене