Любомир Миланов в „Зодия Професионалист“

Ice Entertainment представя „Зодия Професионалист“
Любомир Миланов, медалист от Световното и Европейското първенство по канадска борба:
„Никога не бих се състезавал за друга държава”

1

Любомир Миланов e носител на два сребърни медала от Европейското първенство в Литва. 2013 година. България завърши на 5-то място по отличия в Шампионата на Стария континент „по мерене на сили“, като родните състезатели спечелиха 9 златни, 8 сребърни и 4 бронзови медала. Класира се на второ място на световното първенство по канадска борба в Гдиня Полша. Миланов е завършил ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград, „Митническа и данъчна администрация. В момента е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Тренира в спортен клуб по канадска борба „Спартак“

Как започна да тренираш канадска борба?
– През 2007 година започнах имаше републиканско първенство в Благоевград хареса ми спорта и на следващия ден веднага започнах тренировки. Този подчертано силов спорт, може да научи всеки не само чисто физически тренировки и режим, но и на дисциплина, воля и увереност.

Ако ти предложат добри условия би ли се състезавам за друга държава, в България пари няма?
– Никога не бих се състезавал за друга държава. Условията ние сами си ги създаваме. Основахме си клуб „Спартак“ преди година и половина има пари и в България само трябва да си достатъчно добър можеш да изкарваш прилични суми и още едно нещо трябва да се оправи да започнат да се изплащат медалите и на двете ръце защото сега се изплаща само на едната.

Колко са трениращите в клуб „Спартак“, има ли жени?
– За момента мисля, че сме 50-60 човека, има и жени предимно млади момчета от 15-19 годишни. От създаването си, до момента имаме много голям прогрес станахме отборни шампиони за 2013 на България мисля че спечелихме и най много титли на европейското първенство говорим за клубните отбори не за национални.

Имате ли нужда от спонсори и рекламодатели?
– Да, Всеки спорт се нуждае от подкрепа.

За какво си мислеше, гледайки българското знаме докато получаваше медалите?
– Ами за това, че през следващата година ще трябва да се представя още по добре.

Промени ли те славата?
– Какво за славата, не се мисля за известен. Нищо не се е променило, всичко си е както трябва да е. Не летя в облаците.

Трудно ли се става победител?
– Дали е трудно не знам, на мен ми доставя удоволствие да тренирам да бъда подготвен за предстоящите състезания и турнири. Човек който няма амбицията, волята и намерението да го прави, ще му е трудно.

Какво ще пожелаеш на читателите на „Топ Преса”?
– Да бъдат винаги позитивни и да вярват в това, което правят !

Страницата е подготвена от “Ice Entertainment”

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене