Откриха мистериозно морско чудовище без очи, учените са в ступор! (СНИМКИ)

47-годишната Шери Симънс е открила непознато същество на брега в Куинсланд, Австралия, когато излязла да се разхожда заедно с френския си булдог. Отначало жената помислила, че странната находка е малка част от вкаменено дърво, но когато тя погледнала по-отблизо, тя осъзнала, че това е нещо съвсем различно, съобщава „Дейли Стар“.

„Когато се приближих, аз разбрах, че това е някакво същество. Ударих го с пръчка и почувствах, че е меко на пипане. То имаше малка перка, но нямаше очи. Изглеждаше много тежко“, споделя Шери пред изданието.

Австралийката предположила, че това може да е морска крава. Обаче, учените от Департамента по околна среда на Куинсланд не са съгласни с тази идея. Те предполагат, че находката може да се окаже черен дроб на акула, но това не е сигурно.

„Мъртвото животно очевидно е морски бозайник. Но поради разграждането и ограниченията на малката налична информация е трудно да се определи какъв вид е точно. Полицаите претърсиха плажа и не намериха труп на акула, който възможно е да е бил понесен от прилива“, заявиха учените.

Морска крава за сравнение

Превод и редакция: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене