Дъждовна сряда в Югозапада

През нощта и утре облачността ще е променлива, по-често значителна. В ранните сутрешни часове в югозападните райони, а през деня на места и в останалата част от страната, ще има превалявания от дъжд. Сняг ще превалява само на отделни места в планинските райони, но с преноса на по-топъл въздух, границата на снеговалеж ще се вдига и ще е над 1800-2000 метра. Ще духа слаб в източната половина на страната умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – от 7° до 12°.

Атмосферното налягане е близко до средното, но през деня значително ще се понижи.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност. От югозапад ще започнат превалявания, които в ранните сутрешни часове над 1300-1500 метра височина ще са от сняг, но през деня с преноса на по-топъл въздух, границата на снеговалеж ще се вдига и ще е над 1800-2000 метра. В по-ниските части преваляванията ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около 0°.

По Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно по южното крайбрежие, е възможно да има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен от югоизток. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене