В ПМГ „Яне Сандански“ използваха ваканцията за полезно обучение

Учители от ПМГ „Яне Сандански“ преминаха курс за оказване на първа долекарска помощ

Той бе организиран от училището, съвместно с „Академия първа помощ“, а лектори бяха младите доктори Витан Витанов и Александра Шишкова. успяха да поднесат  по възможно най-достъпен, лесен, забавен и практичен начин всички онези умения и познания, които са необходими, за да се помогне на човек, изпаднал в критична ситуация, свързана с оказване на помощ на пострадали.

Гостите показаха как на практика могат да изпълнят своята мисия – да предоставим по възможно най-достъпен, лесен, забавен и практичен начин всички онези умения и познания, които са необходими, за да се окаже помощ на самите нас, близък или непознат изпаднал в беда.

Курсът бе обърнат към работата в училище и възможни критични ситуации, които може да се случат по време на учебния процес Те обаче са подходящи за всички любители на планината, екстремните спортове и алпинизма, както и за всеки желаещ да усвои основни техники и познания, касаещи правилното оказване на първата помощ. Освен това д-р Шишкова и д-р Витанов дадоха полезни съвети какво трябва да съдържа спешната аптечка не само в училище, но също в автомобила и у дома, за да може да се предприемат нужните мерки, за да бъде съхранен животът на човек, до пристигането на специализирана помощ.

След края на Курса, който бе много полезен, всички присъстващи обаче и пожелаха да не се налага да използват придобитите умения и знания, нито спешния шкаф за първа помощ!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене