2 020 лв. глоба и 2 години без книжка за пиян водач от Гоце Делчев

Пиян водач на лек автомобил „Мазда 6“ от Гоце Делчев, добре известен на полицейските органи, след съдебно дело в Районния съд в Гоце Делчев получи сурово наказание – глоба в размер на 2020 лв., 2 години лишаване от правоуправление на МПС и отнемане на 12 контролни точки.

На 05.09.2016 година, около 23,00 часа в Гоце Делчев по ул.“П. К. Яворов“ К.Г.И. е бил установен от полицейски патрул, че управлява колата във видимо нетрезво състояние. Полицаите констатирали още, че К. е напълно в неадекватно състояние зад волана. На полицейската покана да бъде изпробван с дрегер мъжът отказал, категорично е отказал и да даде и кръвна проба за химическа експертиза за употреба на алкохол, както и да предостави на проверяващите свидетелство за правоуправление, контролен талон и свидетелство за регистрация с оправданието, че са в колата му и трябва да ги потърси.

Така, сядайки отново зад волана, мъртво пияният К., който едвам се държал на краката си, потеглил внезапно с отворени врати, насочил се към ул. „Дунав“, преминавайки през кръстовище, и се отправил към шивашкото предприятие „Пирин Текс Прадакшан“ ООД.

Полицаите тактично не го последвали веднага с цел да не би бягащият да направи катастрофа и да пострадат невинни хора на пътя. Униформените обаче, знаейки къде живее, заели изчаквателна позиция пред дома му, където след около 5 минути се появил пияният водач. Оставили го да паркира автомобила си и когато излязъл от него, го арестували.

Недоволен от наложените наказания в наказателното постановление, издадено за деянието му от директора на МВР-Благоевград, К.Г.И. сезира съда с искане за  изменение и намаляване на солидната глоба и другите наказателни мерки, но съда в Гоце Делчев потвърди в постановлението срещу К.И. в пълната му цялост.

Решението съда подлежи на обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

/infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене