Асен Ерделски бе избран за „Цар на виното“ в благоевградското село Дъбрава

Асен Ерделски бе признат за  „Цар на виното 2018”. Призът бе връчен по време на традиционния празник в благоевградското село Дъбрава. Най-добрият винопроизводител в района бе определен от компетентно жури, след обстойно, качествено  и професионално изследване на подадените бели и червени вина. Второ място зае Калоян Ерделски, а на трето място се класира Тодор Стефанов.

По време на празника бе отслужена и литургия за здраве. По стара традиция зарязването на лозята събра край село Дъбрава десетки винари от региона. Заместник-кметът на Благоевград инж. Емилия Тунева поздрави организаторите и участниците от името на кмета д-р Атанас Камбитов. От негово име бе връчен и поздравителен адрес, към кмета на село Дъбрава и винарите от региона.  На празника присъстваха още жители и гости на селото.

Момичета и момчета в народни носии посрещнаха и самия Трифон Зарезан, който пожела на всички много здраве и пълни бъчви. По време на традиционния празник в село Дъбрава бе извършено и символично  „зарязване“ на лозята. Винари бяха отличени още в няколко категории за качествено и пивко вино. След награждаването на винопроизводителите, последва и музикално-танцова програма, поднесена от талантливите деца на фолклорен танцов ансамбъл  „Пиринче“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, самодеен ансамбъл от село Ключ и др.

Водещ на програмата бе благоевградския артист Петър Кьосев, а в ролята на св. Трифон се превъплъти Бранимир Митов директор на ДТ “Професор Енчо Халачев.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене