Екшън в петричката болница! Грък налетя на бой на медсестра, лекарка и полицай, псува, уринира в леглото…

Гръцки данъчен служител ще бъде изправен на съд за едро хулиганство, след като скочи на бой на лекар и медицинска сестра в петричката болница и се опита да удари полицай.

Районна прокуратура – Петрич внесе обвинителен акт срещу 53-годишния Хараламбос Газелис за екшъна, който се разиграл преди два месеца в отделението по анестезиология и интезивно лечение на Югозападна болница. Гъркът бил приет там след пожар в хотелската му стая в Петрич, която наел, след като играл до късно в казината в града. Той нямал изгарания, но тъй като се предполагало, че е вдишал изгорели газове, дежурният медицински персонал му поставил кислородна маска и системи за медикаментозно лечение.

На смяна били лекарите д-р Тодорка Икономова и д-р Димитър Циканделов и медицинската сестра Соня Гошева. Без да има каквито и да било причини, гъркът станал изключително агресивен и започнал да псува, като част от псувните били на български език и били адресирани към присъстващите медицински сестри и техни близки. Жените наричал на български език „курви“, след което напсувал на родния си език д-р Циканделов, който знаел гръцки език и добре разбрал съдържанието на ругатните. В един момент гъркът издърпал поставената върху вената му система за вливания. Медицинската сестра Гошева се опитала да му я постави отново, но пациентът, който бил с гръб към нея, се завъртял и с крак й нанесъл силен удар в дясната част на главата. Тъй като част от венозния източник изтекъл, д-р Икономова наредила да му бъде включен допълнителен. При новия опит на медсестрата гъркът сграбчил дясната й ръка, забил ноктите си и успял да я одраска. Тогава се намесила и д-р Икономова, която се опитала да постави венозен източник, но той наранил и нейната ръка.

Наложило се да извикат полиция, за да усмирят буйния пациент. Когато полицейският инспектор Стоян Ласков се приближил до леглото му, гъркът замахнал с юмрук към главата му, но не успял да го удари, тъй като униформеният служител съумял да се отдръпне. Пациентът се изправил, извадил демонстративно половия си член и уринирал по плочките и върху леглото. Последвала по-решителна намеса от страна на полицаите и накрая гъркът се укротил.

По случая е предприето разследване и са назначени съдебномедицински експертизи, които установяват, че на медсестрата и лекарката са нанесени леки телесни повреди. Изготвена била и съдебно-психиатрична експертиза, като заключението на вещото лице

д-р Антония Иванова е, че Гадзелис боледува от биполярно афектно разстройство вследствие употреба на алкохол, със синдром на зависимост повече от 10 години. Пред разследващите той дал обяснения и признава вината си.

Гъркът е обвинен за две престъпления – едро хулиганство, непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, с които реално е бил засегнат общественият ред и спокойствие, както и за причиняване на леки телесни повреди на медицинската сестра и лекарката анестезиолог реаниматор при изпълнение на служебните им задължения. Заради скандалната агресия на Хараламбос Газелис е наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, с която е и към момента. Делото предстои да бъде разгледано от председателя на РС – Петрич Мая Банчева.

Миналата година същият грък бе осъден от петричкия съд на 9 месеца условно, 200 лв. глоба и отнемане на шофьорската книжка за 9 месеца, след като бе заловен да кара лекия си автомобил „Хюндай“ с 3,24 промила алкохол. Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок, който не е изтекъл.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене