Гърци се прицелиха в гоцеделчевеца Димитър Макриев

Димитър Макриев може да заиграе в Гърция и да добави нова дестинация към твърде богатата си биография.

Досега неврокопският футболист е играл в 11 държави. Той е спряган за трансферна цел на ОФИ (Крит), където преди време се подвизаваше бившият състезател на ЦСКА Методи Деянов.

Островитяните са в челната тройка на втора дивизия и се борят за завръщане при най-добрите след четири сезона в долните дивизии заради банкрут. Тимът има 27 точки, с 9 по-малко от лидера „Арис“ (Солун) и с 3 пред следващия „Панахайки“, но е с мач по-малко и запазва шансове за плейоф. В момента Д. Макриев играе трета поредна година в Кипър за местния първодивизионен „Неа Саламина“, където е твърда величина и любимец на местните фенове.

Гоцеделчевецът дори купи къща на Острова на Афродита, където се смяташе, че ще бъде последната му футболна дестинация. Според запознати, ако не се стигне до негов трансфер в близките часове, това може да се случи през лятото, когато се предполага, че ОФИ ще е спечелил място в елита.

Допълнителен аргумент за привличането на 34-годишния таран е, че спряганият за нов собственик на ОФИ Янис Бирос го харесва като футболист и иска да го има в състава си. Той е готов да предложи по-добри условия на българския ветеран, отколкото в „Неа Саламина“, за да го изкуши да поеме поредното си футболно приключение.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене