(ВИДЕО) Шок и ужас! Глутница бездомни и озверели кучета нападнаха майка и дете

Някой разпространява гладни песове в селото, хората в паника, животните влизат в двора на детската градина

Шок и ужас преживели съпругата и детето на учителя Георги Георгиев от петричокото село Самуилово. Те били нападнати от глутница озверели кучета, но успели да се измъкнат, скривайки се в сграда в селото. Това обаче не е единственият случай на нападнати хора в селото. Само преди ден 54 годишен мъж също е бил нападнат, но е успял и той да избяга от тях. Ето какво разказа за struma.com Георги Георгиев, който е учител в СУ „Антон Попов“ в Петрич: „Тази глутница наброяваща 4-5 кучета, 2 от които са страшно агресивни нападат от няколко дни. Инцидентът с моята съпруга и дъщеря ми стана преди два дни. Водейки детето на градини сутринта в 8 часа те са били подгонени от тях, но са успели да се измъкнат без наранявания.

Сигнализирах всички институции. Кметът на селото Кирил Стоянов също знае за тези случаи. Проблемът идва от това, че няма приют на територията на общината. Ветеринарят е свършил всичко необходимо, кучетата са кастрирани и ваксинирани, но агресията в тях не може да бъде предвидена. Проблемът трябва да бъде решен, за да не ставаме свидетели на инцидента, който стана преди няколко дни в страната и шокира обществото с тригодишно дете, разкъсано от куче.

Превантивно трябва да вземем мерки, защото кучетата обикалят цялото село и влизат в двора на детската градина, където може да стане ужасен инцидент. Аз не обвинявам никого. Искам просто да бъдат предприети мерки. Срещам съдействие от кмета, който е направил всичко възможно. Ветеринарят също е свършил своята работа, но трябва от човешка гледна точка да се предприемат мерки и да предпазим децата си и възрастните хора. Надявам се да бъда чут и да бъдат взети адекватни мерки.“ – заяви той.

Потърсихме кмета на Самуилово Кирил Стоянов, който каза: „Днес уведомих кмета на общината Д. Бръчков за проблема, за да бъдат взети мерки. Тук е момента да кажа, че това е сериозен проблем в цялата община. В селото няколко пъти са виждани коли в тъмната част на денонощието да пускат кучета. Това се прави ежемесечно и е наистина сериозен проблем.

Обръщам се към собствениците на кучета нека бъдат отговорни към животните. Това, което някои от тях правят не е хуманно. Ползват ги докато им трябват, след което решават, че вече не са им потребни и ги пускат някъде. Все пак нали за това ги наричаме „домашни любимци“. Те са част от семейството и си приел да се грижиш за него като такъв.“ – посочи той.

Георги Георгиев, който ни сигнализира за проблема ни предостави и клип на кучетата обикалящи село Самуилово. Нека институциите вземат мерки, за да бъдат избегнати неприятни инциденти, в които може да пострадат жители на селото.

Анита Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене