Делото срещу сводника Мартин Филипов – Дебелия продължава в районен съд Благоевград

Делото срещу сводника Мартин Филипов – Дебелия продължава в районен съд Благоевград с разпит на още момичета, упражнявали най-древната професия, под негово „ръководство“.

Филипов влезе с конвой в съда, окован с белезници, а отвън чакаха 3 момичета, призовани за разпит. Делото ще се проведе при закрити врата, тъй като показанията на тези свидетелки не трябва да бъдат чути. Видимо надебелял Филипов влезе в усмивка в залата, като преди това удостои с ехидна усмивка чакащите отвън свидетелки.

Припомняме, че на последното заседание по случая бяха разпитани 2 момичета, едното, от които разказа потресаващи неща. Тя сподели пред съда, че момичета на Дебелия са подложени на унизителен тормоз, дрогирани, бити и обиждани. „Той ме караше да друсам“, каза Деси от Гоце Делчев, добавяйки, че непрекъснато е ругаел и ги наричал с най-грозни думи.

Днес предстоят разпити на още три от момичетата, работили за него, сред които е и студентка в ЮЗУ „Н. Рилски“. Тъй като е при затворени врати, не ни допуснаха да чуем какво ще кажат трите девойки. Припомняме, че бърлогата на Мартин Дебелия бе разбита при акция на антимафиотите, проведена в благоевградски хотел. В стаите бяха намерени момичетата и наркотици.

Мартин Дебелия тогава стоя завързан за дърво пред хотела цял ден, докато ченгетата си вършеха работата. По случая върви и паралелно дело за разпространение на наркотици срещу него. Очаква се днес на бъде разпитано и момиче, за което се знае, че е било малтретирано от сводника си.

Р. Митева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене