Работодателите излизат на протест на 28 февруари

Работодателите ще протестират на 28 февруари заради скока в цените на тока, съобщиха от ресорната организация АОБР, в която влизат работодателските организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Те са внесли уведомление за това в Столичната община.

Ето какво гласи позицията на работодателите:

Докато слушаме бодряшки  изказвания, как скокът на цените на електроенергията за бизнеса няма да се отрази на цените на  стоки и услуги, НСИ отчете вече ръст на потребителските цени за м. декември.

На годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%. Още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар  – 5,1 % общо за промишлеността.

И това е само началото, тъй като ефектът от повишените цени на електроенергията за бизнеса далеч не е изконсумиран напълно.  В същото време, няма промяна в действията на компетентните органи за нормализиране на ситуацията на т.нар. свободен пазар на електроенергия.

Затова представителните на национално равнище организации на работодателите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в АОБР, чийто членове създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален синдикат „Защита“ внесоха в Столична община Уведомление за организираното протестно шествие, което ще се проведе на 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) – Министерство на енергетиката – Народно събрание“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене