Двама депутати от ГЕРБ в Пиринско от няколко дни събират чрез личните си профили в социалните мрежи кандидати да им станат сътрудници.

Петричанинът Георги Динев и неврокопчанинът Димитър Гамишев са публикували еднотипен текст като лични обяви. Всеки от тях търси по 3-ма младежи, които ще работят за тях по 3 месеца. В този период всеки от младежите ще бъде записан в регистъра на сътрудниците към народните представители, което щяло да им послужи в бъдеще като стаж и да стане част от професионалното им CV. Заплащане не се обещава.
„Динамиката на политическия живот, в който ще се включиш, ще ти помогне за бъдещите ти планове за професионално усъвършенстване и реализиране в политиката. Ще натрупаш опит и полезни познанства, трудно постижими в делничния ти живот“, убеждават бъдещите си сътрудници двамата депутати.
Основни отговорности на доброволците щели да са участие в законодателната дейност, присъствие в комисиите към Народното събрание, организация на бъдещи кръгли маси и обучения, присъствие по време на приемни и срещи. Ангажираността на младежите пък щяла да бъде съобразена с работното или учебното им време. „Това не е работа, а възможност за лична реализация“, твърдят Динев и Гамишев.
Изискванията към кандидатите са те да са на възраст до 30 г. и да са отговорни към ангажимента, който поемат. Самото кандидатстване ще става с есе, в което кандидатите трябва в обем до 2 страници да отговорят на въпроса „Защо искам да стана част от екипа на народен представител“ и с приложена към есето автобиография. Работите пък ще бъдат оценявани от комисия с председател съответния народен представител, а файловете с прикачените есета трябва да съдържат името на общината, от която е съответният кандидат.
Инициативата за набиране на доброволци сътрудници на народните избраници е общо решение на депутатите от партия ГЕРБ, потвърди за „Струма“ Д. Гамишев, но все още не са изяснени подробностите. Заплащане не е обмисляно, но всички народни избраници имат картбланш да подходят индивидуално – някой може да предвиди хонорар, друг да поеме пътните или нещо друго.
До момента освен двамата пирински депутати сътрудници набира и тяхна колежка от Монтана.
ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене