Дъщерята на бившия тотошеф Б. Джарков се омъжи за сина на българския космонавт Ал. Александров

Без име

Известните сватова вдигнаха сватба на децата си в тузарския голф комплекс край Разлог

Бившият шеф на тото в Благоевград Борис Джарков се сроди с втория български космонавт Александър Александров, в събота двете фамилии вдигнаха пищна сватба на децата си в тузарския хотел „Пирин резиденс“ в голф комплекса край Разлог. Голяма­та дъщеря на Джарков – Силва- на, която от доста време работи в адвокатска кантора в София, каза заветното „да“ на големия син на космонавта Александър Александров – Панайот, който работи в банка. Тържествена це­ремония бе в градската църква „Благовещение“ в Разлог. Свиде­тели на венчавката бяха освен известните бащи и техните съп­руги Славка Джаркова и Благо­веста Александрова, както и ку­мовете, които са приятели на младоженците. Десетки гости от Италия, Унгария и Холандия пристигнаха за тържеството, а веселбата стартира още в петък вечерта и не спря до късно ве­черта на следващия ден.

Вчера Борис Джарков с пре­сипнал глас разказваше на приятелите си в Благоевград как е минала сватбата, а особеното състояние на гласа си обоснова с обстоятелството, че цял ден е пял на тържеството, като не про­пуснал нито една македонска пе­сен, която заслужава уважение.

Вчера сватът Александър Александров на прибиране от голф комплекса край Разлог държал много да посети кръчма­та на известния Димитър Димитров-Градевеца на Предел, но за лош късмет заведението не ра­ботело. Затова след кратка кон­султация с Джарков посетил заведение в кв. „Вароша“ в Бла­гоевград.

За Борис Джарков това е вто­рото щастливо събитие от нача­лото на тази година, той посрещ­на 2014 г. в новата си къща, коя­то се намира в края на квартал „Бялата висота“ в Благоевград. „Построих я със заеми и с мно­го личен труд, но сега съм дово­лен, защото има място за всич­ки, а наскоро ще е готова и ме­ханата на първия етаж, надявам се с новите ни роднини да има­ме много поводи да се събира­ме там и да празнуваме“, каза пред „Струма“ Джарков.

Сред първите гости на сват­беното тържество са били из­вестният благоевградски хирург и стар приятел на Борис Джар­ков д-р Владимир Таковски и приятелката му Мария Тодоро­ва, която в момента е председа­тел на Административен съд – Благоевград. Двамата са прис­тигнали още в петък, защото в събота, в деня на сватбата, е трябвало да отпътуват за САЩ, където ще гостуват на дъщерята на хирурга, която работи в бан­ка във Вашингтон.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене