Финалистът от първото издание на „Сървайвър“ Ахмед Шуганов разказва единствено пред Топ Преса за проекта си StaffZone.bg

StaffZone е уеб-страница, (платформа),  предотставяща услуги, информация и др., свързани с търсенето и предлагането на работа. Всички услуги за работниците са безплатни. За достъп до профила се използват e-mail адреса и паролата, въведени в регистрационната форма. „Работник” потребител има възможност да създава и поддържа онлайн профил, чрез който да бъде откриван от потенциални работодатели, да попълва и поддържа работна история, да качва и редактира снимки в своя профил, да получава известия за свободните позиции в своята сфера, да пише съобщения и да дава оценка на Работодателите, регистрирани в Staffzone.bg

Здравейте, гн Шуганов!

– Здравейте, г-н Байрактарски и вие читатели на най-голямата югозападдна медия Топ Преса!

Какво представлява професионалната платформа StaffZone.bg?

– Staffzone.bg e единствената по рода си социална мрежа с професионална насоченост. Създавайки свой професионален профил, който може да бъде управляван в реално време дори чрез смартфон, потребителят лесно и бързо може да намери персонал за своя бизнес или да открие своя нов работодател.

Staffzone.bg е социалната мрежа, която свързва хората с общ професионален интерес! Staffzone.bg е разделен на три основни категории:

Работници

  1. Музика и Танци- обхваща професиите, занимаващи се с музиката, танците и шоупрограмите;
  2. Заведения – обхваща целия персонал, който работи в сферата на заведенията- барове, ресторанти, дискотеки и други;
  3. Здраве и красота – обхваща всички, които работят като фризьори, козметици, рехабилитатори, фитнес инструктори, продавач-консултанти, промоутъри и други.

Как Ви хрумна идеята за сайта StaffZone.bg? Пояснете с какво той ще помогне зa бизнеса на участващите в тази професионална платформа?

– Идеята ми хрумна, когато имах дискотека преди три години. Като всеки, който се опитва да прави бизнес в тази държава, и аз се сблъсках с огромния проблем, свързан с намирането на подходящ персонал, който да отговаря на изискванията, които имах. Оказа се, че нямам абсолютно никакви контакти с хора, които имат опит като персонал за моя бизнес, нямах контакт с агенции, осигуряващи подходящ ентъртеймънт за моите гости, например танцьори, музиканти или диджеи. Бях нов в бизнеса, но това не беше само мой проблем. В разговори с мои колеги с бизнес в различни сфери се оказа, че този проблем е на всички, било то нови в бизнеса или с дългогодишен опит, хора с ресторанти, барове, дискотеки, фитнес зали, студиа за красота, спа центрове, хотели.. Намирането на персонал е един от най големите проблеми, пред които са изправени всички, желаещи да започнат нов бизнес или да развиват вече съществуващият такъв.

Да разбирам ли, че всички онези хора, които имат потребност един от друг – визирам собствениците на хотели, заведения, нощни барове, ресторанти, фитнеси, спа центрове и хората, които предлагат своите професионални умения и възможности, нужни за съществуването на изброените горе бизнеси, ще бъдат на едно място и ще имат достъп и контакт един с друг?

– Всеки, който работи или иска да работи в една от основните категории вече може напълно безплатно да си направи свой собствен професионален профил. Профилът в Staffzone.bg представя служителя в неговата работна среда и дава информация на работодателите, свързана с работната му история, квалификация, умения, години, външен вид и много снимки. Цялата информация, която дава профилът в Staffzone.bg, има цел по-лесно и бързо селектиране на кандидатите за работа. За тези, които вече имат работодател, профилът в Staffzone.bg е своебразна визитна картичка и демонстрира професионализма и отношението към професията. Работното място на определен служител се вижда както в личния му профил, така и в профила на неговия работодател…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене