Банско обяви официалната си подкрепа за Борислав Михайлов

С официално решение за подкрепа на Борислав Михайлов за четвърти мандат начело на Българския футболен съюз ще излезе Съветът на директорите на Банско

Според почти единодушното мнение на 5-членното ръководство на клуба кандидатурата на легендарния вратар на конгреса на 16 февруари е без алтернатива. Като се има предвид и патриотичният и стратегически факт, че вицепрезидент е роденият в скикурорта Атанас Фурнаджиев, който е управител на „Мото-Пфое“ и собственик на хотел „Белведере“, всеки друг избор, ако не автогол, би бил същинска екзотика. Още повече че бизнесменът е и близък с кмета Георги Икономов, с когото дойде на стадион „Свети Петър“ и изгледа последното ни домакинство през есента, спечелено с 6:2 над „Балкан“ (Ботевград).
Основният конкурент на настоящия шеф на БФС – бившият му съотборник в националния отбор Любослав Пенев, пък се пробва да си създаде лоби при „козлите“, но удря греда. Според негови сподвижници той опипвал почвата чрез свой човек, работил под Тодорка, като наивно смятал, че може да получи рамо само заради това, че шефовете на „Банско“ са в по-голямата си част цесекари. Самият Любослав Пенев, който заедно с Христо Стоичков и Емил Костадинов е символ на великия „армейски“ тим от средата на 80-те и безспорно е сред най-славните централни нападатели у нас и в Испания, до 18 януари още не бе подал кандидатурата си. А и зад него така и не застана никое от двете т.нар. ЦСКА-та.
От друга страна, съперничеството на Любослав Пенев с потомствения левскар Михайлов е силно преувеличено – двамата са били един срещу друг само като футболисти – всичко на всичко 3 години и 7 мача, в които деветката на „червените“ има предимство с 4 победи, 1 равен и 2 гола. В останалото време те пишат историята на националния тим, сътворявайки и един от най-големите конфузи в него. Той става на европейското в Англия през 1996 г., когато нашите губят 1:3 от Франция, а бившият национален треньор пронизва настоящия първи в родния футбол с ефектен автогол с глава. Почти десетилетие по-късно те са рамо до рамо в битката да свалят от власт в БФС покойния Иван Славков-Батето. И успяват. Впоследствие като президент, Борислав Михайлов назначава Чичовото за национален селекционер. След 2 години и 9 месеца обаче треньорът е уволнен заради издънката 1:1 с Малта насред София в европейските квалификации на 16 ноември 2014-а. И тогава на раздяла се появява банска връзка – Любослав Пенев дава скандално интервю, в което в типичния си стил се нахвърля на целия Изпълком на БФС и в частност на Атанас Фурнаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене