5 пози в с**са, които причиняват най-много стрес и тревожност

Сексът трябва да облекчи напрежението и безпокойството и да доставя удоволствие, а не обратното. Едно скорошно проучване обаче установи, че определени пози всъщност имат точно този негативен ефект. Макар че партньорите са смятали, че при изпълнението им ще си доставят удоволствие, всъщност се е получил неочакван негативен резултат.

Проучването е проведено сред хиляда души от Съединените щати и Европа, всички от които са вбили във връзка. Зададени са им и въпроси за тяхното емоционално състояние и комфорт по време на конкретни сексуални сценарии и пози.

Според проучването на първо място по „стресираща“ поза се нарежда разновидност на 69. Това е позицията, в която телата на двамата партньори са в изправено положение. Мъжът държи жената с главата надолу, докато двамата правят орален секс. Почти 43% от анкетираните мъже я поставят на върха на най-неприятния списък и 57% от жените са направили същото.

Втората най-стресираща сексуална поза е аналният секс. Въпреки че в последните години все повече се говори за този секс, той все още носи известни рискове, заради което и е стресиращ. Аналният секс може да доведе до разкъсване, ако жената не се е отпуснала или няма достатъчно лубрикант. Това разкъсване може да улесни развитието на болести ккато анална гонорея, анален хламидия и ХИВ.

На трето място е „обърнатата ездачка“. При тази поза единият партньор е коленичил и се изправил на ръце, докато другият партньор минава зад него и повдига краката му около таза си, за да проникне.

Мастурбацията и стандартната поза 69 са съответно на четвърто и пето място. Малко сме озадачени, защо мастурбацията е в този списък, тъй като соло сексът е не само човек да се чувства добре, но и се счита за здравословен.

Ако някое от любимите ви движения е в този списък, може да се гордеете с безстрашието си. Но ако само мисълта да се опитате да стоите изправени при 69, сърцето ви прескочи, помнете – има много други начини да доставите удоволствие на себе си и партньора си. В края на краищата, сексът е за наслада, а не да си докарате паник атака.

/zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене